Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNİN SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BUGÜN BAŞLIYOR

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNİN SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BUGÜN BAŞLIYOR

Memur ve memur emeklisinin sözleşme süreci için geri sayım bugün bitiyor Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren, 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri ilk toplantısı bugün 14.00'te başlayacak.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNİN SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BUGÜN BAŞLIYOR

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri bugün başlıyor. Görüşmelerin ilk toplantısı bugün saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren sözleşme süreci ağustos ayı boyunca devam edecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki ilk toplantının açılışını Bakan Vedat Işıkhan yapacak. Memur konfederasyonlarının genel başkanları ve 11 hizmet kollundaki yetkili sendikaların temsilcilerinin konuşmalarıyla devam edecek toplantıda, görüşmelerde izlenecek takvim belirlenecek.

NELER GÖRÜŞÜLECEK?

Bugün başlayacak olan toplantı Ağustos ayı boyunca sürecek. Memur ve memur emeklilerini yetkili konfederasyon olarak Memur - Sen'in temsil edeceği görüşmeler kapsamında ilk olarak hizmet kollarının talepleri konuşulacak. Toplantıda memur ve memur emeklilerinin genelini ilgilendiren taleplerin görüşülecek. 

MEMURLAR NE İSTİYOR?

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'ne dair taleplerini geçen hafta açıklayan Memur-Sen, 2024 yılı için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 artış istemiş, 2025 yılı için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci altı ayda yüzde 25 ve ikinci altı ayda yüzde 15 zam talebi konular arasında yer alıyor. 

İŞTE TEKLİFLER

Konfederasyon, 2025 yılında ise refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep ediyor. Türkiye Kamu-Sen ise memurlara ve emeklilerine 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 40 artış verilmesini, yüzde 10 refah payı eklenmesini öneriyor. 2024'ün ikinci 6 ayında yüzde 30 artış isteyen Türkiye Kamu- Sen, 2025 yılı için Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 20'şer artış, yine Ocak'ta yapılacak zammın üzerine yüzde 10 refah payı ilave edilmesini teklif ediyor. 

MÜZAKEREDE YER ALACAK OLAN DİĞER TALEPLER

Toplu sözleşmede mali ve sosyal haklara ilişkin karara bağlanacak tekliflerden bazıları şöyle: Enflasyon farkı dönemsel artışı geçtiği aydan itibaren verilsin ve en az 2 puan artırımlı ödensin. Toplu sözleşme ikramiyesi aylık bin lira olsun. Birinci dereceye gelen bütün kamu görevlilerinin ek göstergeleri 3600 olsun. Memurlara aylık 7 bin 650 lira kira yardımı yapılsın. Ramazan ve Kurban bayramlarında ayrı ayrı 4 bin 850 lira ikramiye verilsin. Eş yardımı 2 bin, çocuk yardımı 500 liraya çıkarılsın, aile yardımı emeklilere de verilsin. Gelir vergisi yüzde 15'e sabitlensin. Deprem bölgesindeki kamu görevlilerine ödül verilsin ve tazminatları 2025 yılı sonuna kadar ödensin. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları 3 yılı aşmayacak şekilde periyodik olarak yapılsın. Fazla çalışma, harcırah, arazi tazminatı, giyecek ve yemek yardımları artırımlı ödensin. 

ENFLASYON YÜZDE 31.92 OLARAK GERÇEKLEŞECEK

2023 yılının ikinci yarısına bakarak yapılan tahminlerde enflasyon yüzde 31.92 olarak gerçekleşecek. Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında zam alan SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin Ocak zammı, bu tahmine göre yüzde 31.92 çıkabilecek. 

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vegan beslenmeyi savunan sosyal medya fenomeni  Zhanna Samsonova açıklıktan öldü

Vegan beslenmeyi savunan sosyal medya fenomeni  Zhanna Samsonova açıklıktan öldü