Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi 300 milyar liralık kredi başvuruları açıldı

300 milyar liralık kredi başvuruları açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi başvurularının kapılarını 20 Aralık'ta açacak! Yatırımcılar, fırsatı kaçırmayın.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
300 milyar liralık kredi başvuruları açıldı
KAYNAK: Haber Merkezi

YTAK kapsamında, 1 milyar TL ve üzeri yatırımlar için Stratejik Öncelikli Ürün ve Teknoloji Alanları Listesi 284 ürün ve 261 başlıkla belirlendi.

Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) Nedir?

Türkiye'nin sanayi ve teknoloji alanındaki güçlü adımlarından biri olan Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi (YTAK) programı, stratejik ve teknolojik yatırımlara odaklanarak ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda, 1 milyar TL ve üzeri düzeydeki yatırım projelerine yönelik 284 stratejik öncelikli ürün ve 261 teknoloji alanını içeren detaylı listeler yayımlanmıştır.

YTAK Programının Hedefleri ve Avantajları

Programın temel hedefi, sanayicilere uzun vadeli ve uygun koşullarda yatırım kredisi imkanı sunarak Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünü artırmak ve milli ekonomiyi desteklemektir. YTAK, yılda 100 milyar TL olmak üzere üç yılda toplamda 300 milyar TL'lik bir limit tahsis etmeyi planlamaktadır.

Stratejik Öncelikli Ürün ve Teknoloji Alanları Listesi Yayımlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 milyar TL ve üzeri yatırım projeleri için özel olarak belirlenen 284 stratejik öncelikli ürün ve 261 teknoloji alanını içeren kapsamlı listeleri kamuoyuyla paylaştı. Bu listeler, yatırımcıların teknoloji ve strateji değerlendirmelerini kolaylaştırmak ve yatırım projelerini daha etkili bir şekilde yönlendirmek adına önemli bir kaynaktır.

Başvurular Başladı

YTAK Programına başvurular 20 Aralık tarihinden itibaren yatirimkredisi.sanayi.gov.tr adresi üzerinden alınmaya başlanmıştır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yatırımcılardan gelen başvuruları değerlendirerek Türkiye'nin milli teknoloji hamlesine güç katacak projelere destek sağlamayı hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Songül Başkaya kimdir? 

Songül Başkaya kimdir?