Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi 23 il 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptı

23 il 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptı

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılı Ocak-Ağustos döneminde 23 ilin 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı. İhracatta en fazla artışı Kocaeli ve Çorum sağladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
23 il 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptı
KAYNAK:  İHA

Ticaret Bakanlığı'nın 2024 yılı Ocak-Ağustos dönemi ihracat verilerine göre, 23 il 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi. Verilere göre, Ağustos ayında iller bazında ihracat performansında dikkat çeken değişimler yaşandı.

İhracatta En Fazla Artış Sağlayan İller

Ağustos ayında en fazla ihracat artışını Kocaeli sağladı; 477 milyon dolarlık artışla dikkat çekti. Çorum, 449 milyon dolarlık artışla ikinci sırada yer alırken, Ankara 108 milyon dolarlık artışla üçüncü, Hatay 104 milyon dolarlık artışla dördüncü ve Eskişehir ise 78 milyon dolarlık artışla beşinci oldu.

Ticaret Bakanlığı'ndan Açıklama

Ticaret Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak 2024 yılı Ocak-Ağustos döneminde 57 ilin ihracatını artırdığını bildirdi. Bakanlık, yüksek katma değerli ve rekabetçi ihracat stratejileri ile pazar ve ürün çeşitlendirmesine yönelik politikaların sürdürüldüğünü belirtti. Bakanlık yetkilileri, ihracatın ülke genelinde güçlü bir şekilde yayılmasını ve yerel üretim ile istihdam artışını destekleyerek daha müreffeh bir Türkiye hedeflediklerini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Silifke yoğurduna kafalarını sokup altın aradılar

Silifke yoğurduna kafalarını sokup altın aradılar