Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi 2024'te tanıklık ücretleri yeniden belirlendi: Artış yapıldı

2024'te tanıklık ücretleri yeniden belirlendi: Artış yapıldı

2024 Tanıklık Ücret Tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Tanıklara günlük ücret 60-100 TL arası. Seyahat giderleri ve ikamet masrafları da karşılanacak. Tazminatlar vergiden muaf. 1 Ocak 2024'te yürürlük.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024'te tanıklık ücretleri yeniden belirlendi: Artış yapıldı
KAYNAK: Haber Merkezi

Adalet Bakanlığı tarafından 2024 yılı için belirlenen Tanıklık Ücret Tarifesi, ceza muhakemesi sürecinde görevlendirilen tanıklara yapılacak ödemeleri düzenlemektedir. Resmi Gazete'de yayımlanan bu tarife uyarınca, cumhuriyet savcısı, mahkeme başkanı veya hakim tarafından çağrılan tanıklara sağlanacak ücretlerde önemli değişikliklere gidilmiştir.

Yeni tarife göre, tanıkların kaybettikleri zamanla orantılı olarak günlük ücretleri 60 ila 100 lira arasında belirlenecektir. Bu miktarlar, önceki yılda uygulanan 40 ila 80 lira arasındaki oranlardan artış göstermektedir.

avrupa-insan-haklari-mahkemesinde-turkiye-ye-yonelik-davalar-ve-hukmedilen-karar-1

Tanıkların hazır bulunabilmek için seyahat etmeleri gerektiğinde, bu seyahat giderleri ile tanıklığa çağrıldıkları yerdeki ikamet ve beslenme giderleri de karşılanacaktır.

Tanıklara ödenmesi gereken tazminat ve giderlerden herhangi bir vergi veya harç alınmayacak, bu ödemeler vergi muafiyeti kapsamında olacaktır. Devlet hazinesinden yapılan harcamalar, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 324'üncü maddesi uyarınca yargılama giderleri olarak kabul edilecektir.

Yeni tarife, 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek olup, ceza muhakemesi süreçlerinde görev alan tanıkların maddi haklarını güvence altına almayı amaçlamaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pompalı tüfekle babasını öldürdü: Şüpheli 1 saat sonra polis tarafından yakalandı

Pompalı tüfekle babasını öldürdü: Şüpheli 1 saat sonra polis tarafından yakalandı