Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Yemen’de Sel Felaketi: Son Saatlerde 58 Kişi Hayatını Kaybetti

Yemen’de Sel Felaketi: Son Saatlerde 58 Kişi Hayatını Kaybetti

Yemen’de son saatlerde yaşanan sellerde 58 kişi hayatını kaybetti. Mahvit ilinde 50'den fazla ölüm rapor edilirken, Hudeyde’de de 8 kişi sel ve yıldırım düşmesi nedeniyle hayatını kaybetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yemen’de Sel Felaketi: Son Saatlerde 58 Kişi Hayatını Kaybetti
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yemen’in kuzey ve batı bölgelerinde etkili olan seller, son birkaç saat içinde 58 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. 

Yemen hükümetine bağlı Mahvit ilinin Melhan beldesinde meydana gelen selde, 50'den fazla vatandaşın hayatını kaybettiği bildirildi. Sel sularının, birçok evi yıktığı, su kanallarını tahrip ettiği, mescitleri, dükkanları ve araçları sürüklediği, büyükbaş hayvanların da telef olduğu kaydedildi.

Hudeyde'ye Yıldırım Düştü

Husilerin kontrolündeki Hudeyde ilinde ise, el-Muravaa, el-Katia, ez-Zeydiyye, el-Lahye ve Beyt el-Fakıyye beldelerinde yaşanan sel ve yıldırım düşmesi nedeniyle son 24 saatte 8 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Hudeyde Vali Yardımcısı Ahmed el-Bişri, sivil savunma ekiplerinin iki kayıp kişi için arama çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Yardım Çağrısı yapıldı

Mahvit ili yetkilileri, uluslararası yardım kuruluşlarına, yaşanan bu doğal afete karşı Yemen halkına yardım çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sudan'da Kolera Salgını: Ölü Sayısı 56'ya Yükseldi

Sudan'da Kolera Salgını: Ölü Sayısı 56'ya Yükseldi