Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Usta oyuncu Donald Sutherland hayatını kaybetti

Usta oyuncu Donald Sutherland hayatını kaybetti

Açlık Oyunları ve Hayvan Evi gibi filmlerin yıldız aktörü olan Donald Sutherland, 88 yaşında yaşamını yitiirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Usta oyuncu Donald Sutherland hayatını kaybetti

12 Kahraman Haydut, Cephede Eğlence, Çılgınlar Okulu ve Açlık Oyunları gibi birçok filmde rol alan, Hollywood'un ikonik oyuncularından Donald Sutherland, hayata gözlerini yumdu.

donald

Kanadalı aktörün vefatını, kendisi gibi oyuncu olan oğlu Kiefer Sutherland sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu ve şunları söyledi: "Büyük bir üzüntüyle size babam Donald Sutherland'ın vefat ettiğini söylüyorum. Şahsen sinema tarihinin en önemli oyuncularından biri olduğunu düşünüyorum. Hiçbir zaman iyi, kötü ya da çirkin bir rolden korkmadı. Yaptığı şeyi sevdi ve sevdiği şeyi yaptı ve kimse asla bundan fazlasını isteyemez. İyi yaşanmış bir hayat."

Donald Sutherland kimdir?

17 Temmuz 1935’te Kanada’nın New Brunswick kentinde doğan Sutherland, 1957’de Londra’ya gitmek üzere Kanada’dan ayrılmadan önce bir radyoda muhabir olarak çalıştı. Daha sonra Londra Müzik ve Dram Sanat Akademisi’nde eğitim gördü.

Sutherland 1967’de gösterime giren aksiyon filmi The Dirty Dozen’da başrol oynadı.

Sutherland ile Alan J. Pakula’nın Klute filminde rol arkadaşı olan Jane Fonda, bu rolle Oscar kazandı. 1973 yapımı Don’t Look Now’daki seks sahnesinin ardından pek çok izleyici, Sutherland’ın rol arkadaşı Julie Christie ile gerçekten seviştiklerine inandı fakat Sutherland daha sonra bu söylentileri yalanladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Isparta'da çatı katı alevlere teslim oldu

Isparta'da çatı katı alevlere teslim oldu