Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Ukrayna'nın F-16 Savaş Uçağı Düştü: Kaza mı Rus Saldırısı mı?

Ukrayna'nın F-16 Savaş Uçağı Düştü: Kaza mı Rus Saldırısı mı?

Ukrayna'ya ait bir F-16 savaş uçağı, Rusya'nın büyük çaplı füze ve insansız hava aracı saldırısı sırasında düştü. Uçağın pilotu hayatını kaybetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ukrayna'nın F-16 Savaş Uçağı Düştü: Kaza mı Rus Saldırısı mı?
KAYNAK: Haber Merkezi

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'nın Facebook üzerinden yaptığı açıklamaya göre, uçağın düşüşü sırasında Rus füzelerinin büyük bir saldırı gerçekleştirdiği ifade edildi.

Açıklamada, Rus füzelerinden dört tanesinin Ukrayna'nın F-16'ları tarafından düşürüldüğü belirtildi. Bu, Ukrayna'ya teslim edilen F-16'lardan sonra bildirilen ilk kayıp oldu. Ukrayna'da şu anda altı adet F-16 uçağı bulunduğu tahmin ediliyor. Kazayla ilgili olarak Ukrayna Savunma Bakanlığı soruşturma başlattı.

ABD Savunma Yetkilisinden Açıklama

Reuters'a konuşan bir ABD savunma yetkilisi, kazanın Rus ateşi sonucu meydana gelmiş gibi görünmediğini belirtti. Pilot hatasından mekanik arızaya kadar birçok olası nedenin araştırıldığı ifade edildi.

Borrell'den Silah Kullanımına Yönelik Açıklama

AB'nin en üst düzey diplomatı Josep Borrell, Brüksel'deki Gymnich toplantısında Ukrayna'nın uluslararası destekçilerine baskı yaptı. Borrell, Ukrayna'ya sağlanan silahların tam olarak kullanılabilmesi için Rusya içindeki hedeflere yönelik kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini vurguladı. “Ukrayna'ya sağladığımız silahlar, etkili bir şekilde kullanılmalı. Kısıtlamalar kaldırılmalı ve Ukraynalıların Rusya'nın bombaladığı yerleri hedef alabilmeleri sağlanmalıdır. Aksi takdirde bu silahlar hiçbir işe yaramaz,” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Seda Bakan’ın İkiz Kız Kardeşiyle Pozu Sosyal Medyada Çalkalandı: Gerçekler Ortaya Çıktı

Seda Bakan’ın İkiz Kız Kardeşiyle Pozu Sosyal Medyada Çalkalandı: Gerçekler Ortaya Çıktı