Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya TİKTOK KULLANMAK ARTIK YASAKLANDI

TİKTOK KULLANMAK ARTIK YASAKLANDI

TikTok, kullanıcıları bağımlılığa kadar sürüklediği ve tehlike arz eden içeriklerin kullanıcılar tarafından uygulanmasına neden olduğu için yasaklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TİKTOK KULLANMAK ARTIK YASAKLANDI

SÜLEYMAN GEZİCİ

Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı, tehlike arz ettiği gerekçesiyle sosyal medya platformu olan Tiktok'un kullanımına yasak getirdi . Açıklamada, Çin merkezli sosyal medya uygulamasının yasaklanmasının 'jeopolitik amaç taşımadığı'nın altı çizildi.

"HAYATİ TEHLİKE ARZ EDİYOR"

TikTok'un kullanıcıyı kısa kliplerden oluşan sanal dünyaya sürüklediği, gençlerin bunları izledikten sonra bazılarının hayati tehlike arz eden belirli videoları tekrarlamaya çalıştığı kaydedilen açıklamada, bağımlılığa neden olan bu tür içeriklerin genç neslin duygusal durumunu olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekildi. Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığının çok sayıda itirazı dikkate alarak ve gerçekleştirilen denetimlere dayanarak, ülkede TikTok'un yasaklanması kararının alındığı bildirilen açıklamada, kararın uygulanması için Dijital Kalkınma Bakanlığı'na başvurulduğu aktarıldı.

JEOPOLİTİK AMAÇ TAŞIMIYOR

Ülkede TikTok'u yasaklama kararının herhangi bir jeopolitik amaç taşımadığı vurgulanan açıklamada, TikTok'u durdurma kararının tamamen çocukların ahlaki eğitimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek ve psikolojik sağlıklarına zarar verebilecek bilgilerden korumak için alındığı anımsatıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Isparta'da işe yerleştirme vaadiyle 3,5 milyonluk vurgun

Isparta'da işe yerleştirme vaadiyle 3,5 milyonluk vurgun