Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya TBMM Dışişleri Komisyonu'nun İsveç'in NATO'ya katılımını görüştüğü toplantı ertelendi

TBMM Dışişleri Komisyonu'nun İsveç'in NATO'ya katılımını görüştüğü toplantı ertelendi

TBMM Dışişleri Komisyonu, Başkan Fuat Oktay yönetiminde bir araya geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TBMM Dışişleri Komisyonu'nun İsveç'in NATO'ya katılımını görüştüğü toplantı ertelendi
KAYNAK: Haber Merkezi

TBMM Dışişleri Komisyonu, İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına dair kanun teklifini değerlendirmek üzere Başkan Fuat Oktay yönetiminde toplandı. Toplantıya, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar da katıldı.

Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, günün gündeminde 8 uluslararası anlaşma olduğunu belirtti. İsveç'in NATO üyeliği konusunun tüm komisyon üyeleriyle detaylı bir şekilde tartışılacağını vurgulayan Oktay, "Konuyu tüm komisyon üyelerimizle etraflıca tartışacak, nihai kararımızı vereceğiz" dedi.

Ancak, İsveç'in NATO üyeliği protokolü üzerindeki görüşmeler, yapılan değerlendirmelerin ardından bir sonraki toplantıya ertelendi. Protokolün onay süreci için öncelikle Meclis Dışişleri Komisyonu'ndan geçmesi gerekiyor. Protokol, Komisyon'dan geçerse genel oturumda oylanacak.

Edoğan Meclis'e protokolü göndermişti

Erdoğan, İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü 23 Ekim'de imzalayarak Meclis'e gönderdi. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, protokolün 23 Ekim 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığı ve Meclis'e sevk edildiği belirtildi. Daha önce Ankara, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini onaylamayacağını açıklamış, bu ülkelerin terörle mücadelede gerekli adımları atmamış ve talep edilen isimleri iade etmemiş olmalarını gerekçe göstermişti. İsveç'te yaşanan Kuran yakma olayları da Türkiye'nin tepkisine neden olmuştu. NATO üyeliği sürecinde, her iki ülkenin terör yasalarında yapılan düzenlemelere rağmen Türkiye'ye herhangi bir terör suçlusunun iadesi gerçekleşmemişti. Ancak Türkiye'nin vetolarını kaldırması durumunda, ABD ile yapılan 20 milyar dolarlık uçak satışları konusunda ilerleme kaydedebileceği değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avrupa'nın Çekya ülkesinde Filistin yasağı! Ter*r propagandası sayılacak

Avrupa'nın Çekya ülkesinde Filistin yasağı! Ter*r propagandası sayılacak