Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Rusya’dan ABD ve NATO’ya Uyarı: Karadeniz’deki İHA Faaliyetleri Çatışma Riskini Artırıyor

Rusya’dan ABD ve NATO’ya Uyarı: Karadeniz’deki İHA Faaliyetleri Çatışma Riskini Artırıyor

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD’nin stratejik insansız hava araçlarının (İHA) Karadeniz üzerindeki uçuş yoğunluğunu artırdığını ve bu durumun NATO ile Rusya arasında çatışma riskini yükselttiğini belirtti

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya’dan ABD ve NATO’ya Uyarı: Karadeniz’deki İHA Faaliyetleri Çatışma Riskini Artırıyor
KAYNAK: İHA

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD’nin stratejik insansız hava araçlarının (İHA) Karadeniz üzerindeki uçuş yoğunluğunu artırdığını ve bu durumun NATO ile Rusya arasında çatışma riskini yükselttiğini belirtti. Savunma Bakanı Andrey Belousov, Genelkurmay Başkanlığı’na provokasyonlara hızlı tepki verilmesi konusunda önerilerde bulunması talimatı verdi.

Açıklamada, ABD İHA’larının Ukrayna ordusu için keşif ve hedef belirleme hizmeti sağladığı ve bu durumun ABD ve NATO ülkelerinin Ukrayna ihtilafına daha fazla müdahil olduğunu gösterdiği vurgulandı. Bu tür uçuşların, hava olayları yaşanması ihtimalini artırarak NATO ile Rusya arasında doğrudan çatışma riskini yükselttiği ifade edildi.
Rusya, bu faaliyetlerin sorumluluğunun NATO ülkelerine ait olduğunu belirterek, provokasyonlara hızlı tepki verilmesi gerektiğini vurguladı. Savunma Bakanı Belousov, bu konuda Genelkurmay Başkanlığı’na önerilerde bulunmasını istedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Kuyu-6’ Operasyonları: 6 Organize Suç Çetesi Çökertildi

‘Kuyu-6’ Operasyonları: 6 Organize Suç Çetesi Çökertildi