Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Nijerya'nın Kano Eyaletinde Difteri Salgını: 40 Kişi Hayatını Kaybetti

Nijerya'nın Kano Eyaletinde Difteri Salgını: 40 Kişi Hayatını Kaybetti

Nijerya'nın Kano eyaletinde difteri salgını nedeniyle 40 kişi hayatını kaybetti. Salgının hızla yayıldığı belirtilirken, Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF'in salgınla mücadele çabaları sürüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nijerya'nın Kano Eyaletinde Difteri Salgını: 40 Kişi Hayatını Kaybetti
KAYNAK: Haber Merkezi

Nijerya'nın kuzeyindeki Kano eyaletinde, difteri salgını nedeniyle 40 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Salgının hızla yayıldığı ve çok sayıda kişinin tedavi altına alındığı belirtiliyor.

Yetkililer, son iki haftada difteri vakalarının belirgin bir artış gösterdiğini ifade etti. 2022-2023 döneminde, Nijerya genelinde 16 bin 518 difteri vakası tespit edilmiş ve bu vakalardan 800'den fazlası ölümle sonuçlanmıştı. Difteri salgınının artış göstermesi, sağlık yetkililerini endişelendiriyor.

UNICEF 9,3 milyon doz aşı göndermişti

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Nijerya'daki artan difteri vakaları nedeniyle ikinci bir salgın dalgasının yaşandığını doğruladı. Bu bağlamda, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) geçen yıl Nijerya'ya 9,3 milyon doz aşı gönderdi. Salgınla mücadele kapsamında bu aşılar, bölgedeki sağlık hizmetlerine destek sağlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Serik'te icradan satılık 3+1 daire

Antalya Serik'te icradan satılık 3+1 daire