Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Lufthansa pilotlarının maaşı dudak uçuklattı

Lufthansa pilotlarının maaşı dudak uçuklattı

Lufthansa'nın açıklamasına göre, artan talep doğrultusunda 2,000 yeni pilota ihtiyaç duyulması sebebiyle işe alım planları yapılıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Lufthansa pilotlarının maaşı dudak uçuklattı

Lufthansa, artan ihtiyaç nedeniyle 2 bin pilotu daha işe almayı planladığını duyurdu. Şirketin büyüyen uçak filosu için 2025 yılı sonuna kadar 2 binden fazla yeni pilota ihtiyaç olacağı belirtiliyor. Lufthansa, genç yeteneklerin “kokpite” alınması kampanyasının başlatıldığını ve “Pilot-hayalinizdeki iş, sadece daha iyisi” sloganıyla başlatılan kampanyanın eğitim almış ve Lufthansa Grubuna geçmek isteyen pilotları da hedeflediğini açıkladı.

Lufthansa’nın uçuş okulu Avrupa Uçuş Akademisi tarafından gerçekleştirilecek olan 24 aylık eğitim sonunda mezunlara öncelik verileceği ifade edildi. Ancak, mezunların şirkette pilot olarak kabul edilmesinin garantisi olmadığı belirtildi. Eğitimin piyasada 110 bin dolara mal olduğu vurgulandı.

Kovid-19 döneminde Lufthansa, gönüllü emeklilik yoluyla birçok pilotla yollarını ayırmıştı.

Pilotların maaşı ne kadar?

Lufthansa’da bir pilotun yıllık ortalama maaşı vergi öncesi 180.000 Euro’dur 1. Ancak, en yüksek ücret seviyesindeki bir kaptan, vergi öncesi aylık 22.000 Euro’ya kadar kazanabilir.Lufthansa Group’ta bir pilotun ortalama yıllık maaşı 90.599 Euro’dur. Ancak, bu rakam deneyim, pozisyon ve uçak tipi gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Cumhuriyet'in 100. yılına özel forma

Fenerbahçe Cumhuriyet'in 100. yılına özel forma