Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Kuzey Kore Güney Kore'ye Saldırı Düzenledi!

Kuzey Kore Güney Kore'ye Saldırı Düzenledi!

Kuzey Kore, Güney Kore'ye saldırarak bölgede tansiyonu yükseltti. Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un'un "düşman" ilan ettiği Güney Kore'ye yönelik saldırıda, Yeonpyeong Adası'nın kuzeyindeki Deungsan Burnu'ndan yaklaşık 200 top mermisi fırlatıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kuzey Kore Güney Kore'ye Saldırı Düzenledi!
KAYNAK: Haber Merkezi

  Saldırının, Kuzey Sınır Hattı'nın kuzeyindeki tampon bölgeye düşen mermilerle gerçekleştiği belirtiliyor.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin 09.00 ile 11.00 arasında gerçekleşen saldırı sonrasında Yeonpyeong Adası'ndaki sivillere tahliye emri verildiği ifade edildi. Açıklamada, Kuzey Kore'nin top mermisi saldırısının askeri provokasyon olarak değerlendirildiği ve bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırıldığı vurgulandı.

Kk

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, daha önce yaptığı açıklamalarda Güney Kore'yi "düşman" ilan etmiş ve iki ülkenin birleşmesinin "mümkün olmadığını" ifade etmişti. Bu saldırı, bölgedeki siyasi gerilimi artırarak, iki ülke arasındaki zaten gergin olan ilişkilerde yeni bir döneme işaret edebilir. Uluslararası toplum, gelişmeleri yakından takip ederken, Güney Kore'nin aldığı önlemler ve bölgedeki güvenlik durumu merak konusu olmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
iPhone'a dokunsal yazma deneyimi geri dönüyor

iPhone'a dokunsal yazma deneyimi geri dönüyor