Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Kuveyt Emiri hayatını kaybetti

Kuveyt Emiri hayatını kaybetti

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, 86 yaşında hayatını kaybetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kuveyt Emiri hayatını kaybetti
KAYNAK: İHA

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, 86 yaşında hayatını kaybetti. Bu acı haber, Kuveyt devlet televizyonu tarafından duyuruldu. Açıklamada, 'Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın ölümünün yasını büyük bir üzüntü ve kederle tutuyoruz' ifadelerine yer verildi.

Şeyh Nevvaf, üvey kardeşi Şeyh Sabah es-Ahmed el-Caber es-Sabah’ın 91 yaşında ABD’de hayatını kaybetmesinin ardından Eylül 2020’de yemin ederek göreve başlamıştı. Ancak Kasım ayında sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Kuveyt Emiri hayatını kaybetti

Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah kimdir?

Şeyh Nevvaf, 14 yıl Veliaht Prenslik yaptıktan sonra, kendinden önceki Emir kardeşi Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın 29 Eylül 2020'de vefat etmesinin ardından Kuveyt Emiri oldu.

Emirlik makamında 3 yılı aşkın süredir ülkeyi yöneten Şeyh Nevvaf, 25 Haziran 1937'de Kuveyt'te dünyaya geldi.

Nevvaf, ülkenin doğusunda başkent Kuveyt'in hemen güneyindeki Havalli kentinde1962'de vali olarak görev yaptı. İdare ettiği şehrin gelişimine büyük emek sarf eden Nevvaf, 1978'de İçişleri Bakanı olarak göreve başladı.

1988'de Savunma Bakanı olarak görev alan Şeyh Nevvaf, Savunma Bakanlığına bağlı birimlerinin geliştirilmesi ve tüm modern silahlar ile askeri gereçlerin sağlaması için çaba sarf etti.

Şeyh Nevvaf, Kuveyt'in Irak işgalinden kurtuluş savaşından sonra Nisan 1991'de kurulan ilk Kuveyt hükümetinde Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı görevini aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti'de skandal! İhraç edilen Ümit Dikbayır'dan 3 kişiye 'ses kaydı' için suç duyurusu

İYİ Parti'de skandal! İhraç edilen Ümit Dikbayır'dan 3 kişiye 'ses kaydı' için suç duyurusu