Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Kanada'da Çevrim İçi Nefret Söylemine En Çok Orta Doğulular Maruz Kalıyor

Kanada'da Çevrim İçi Nefret Söylemine En Çok Orta Doğulular Maruz Kalıyor

Kanada'da yapılan bir anket, çevrim içi nefret söylemine en çok maruz kalan grubun Orta Doğu kökenli Kanadalılar olduğunu ortaya koydu. Ayrıca, TikTok'un yasaklanmasına dair çeşitli görüşler dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kanada'da Çevrim İçi Nefret Söylemine En Çok Orta Doğulular Maruz Kalıyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Toronto Metropolitan Üniversitesi’ne bağlı "The Dias" düşünce kuruluşu tarafından yapılan son anket, Kanada'da çevrim içi nefret söyleminin hangi grupları en fazla etkilediğine dair çarpıcı sonuçlar sundu.

16 yaş ve üzeri 2 bin 500 kişiyle gerçekleştirilen ankette, Orta Doğu kökenli Kanadalılar çevrim içi nefret söyleminin en çok maruz kaldığı grup olarak öne çıktı. Ankete katılanların yüzde 92'si, Orta Doğu kökenli bireylerin bu tür söylemlerle karşılaştığını belirtirken, yüzde 28'i doğrudan kişisel hedef gösterildiklerini ifade etti.

Azınlık grupları da yüksek oranlarda etkileniyor

Anket sonuçlarına göre, beyaz Kanadalılar arasında çevrim içi nefret söylemi görenlerin oranı yüzde 61 iken, azınlık gruplarında bu oran yüzde 71’e çıkıyor. Güney Asyalı Kanadalılar yüzde 75, siyahi Kanadalılar ise yüzde 72 oranında nefret içeren söylemlere maruz kalıyor. Çevrim içi nefret söylemi, sosyal medyada daha belirgin bir sorun olarak dikkat çekiyor.

Kanada'da çevrim içi nefret söylemi ile ilgili öne çıkan konular arasında, İsrail-Filistin çatışması yüzde 21 oranıyla en üst sırada yer alıyor. Bunu yüzde 12 ile ırkçılık, yüzde 10 ile antisemitizm takip ediyor. Ayrıca, eski ABD Başkanı Donald Trump’ı hedef alan nefret söylemi de yüzde 8 ile önemli bir yer tutuyor.

TikTok'a yönelik kısıtlama önerileri

Anket sonuçları, TikTok sosyal medya platformuna yönelik kısıtlama önerilerini de gündeme getirdi. Katılımcıların yüzde 33’ü TikTok'un tamamen yasaklanmasını desteklerken, yüzde 24’ü sadece küçük yaştaki kullanıcılar için bir yasak önerisinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarkan'ın Kızı Liya İlk Okul Gününü Kutladı

Tarkan'ın Kızı Liya İlk Okul Gününü Kutladı