Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail'in saldırıları devam ediyor: 25 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail'in saldırıları devam ediyor: 25 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusu, Cibaliye ve Nur Şems mülteci kamplarına düzenlediği saldırılarda en az 25 Filistinliyi öldürdü, onlarca kişiyi yaraladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in saldırıları devam ediyor: 25 Filistinli hayatını kaybetti

Cumhuriyet'in haberine göre,İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, Cibaliye ve Nur Şems mülteci kampları son saldırıda en az 25 Filistinlinin hayatını kaybettiği yerlere dönüştü. Saldırılarda özellikle çocukların da bulunduğu onlarca kişi yaralanırken, bölgedeki sağlık tesislerinin yetersizliği nedeniyle acil yardıma ulaşmakta güçlük çekiliyor.

 İsrail'in saldırıları devam ediyor: 25 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Cibaliye Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda Shehab ailesine ait bir daire hedef alındı. Bu saldırı sonucunda en az 20 Filistinli hayatını kaybederken, yaklaşık 100 kişi de yaralandı. Çevredeki binaların büyük hasar gördüğü saldırının ardından ölü ve yaralılar çevre sağlık tesislerine taşındı. Ancak, Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin sadece kısmen işlevsel olduğu Dünya Sağlık Örgütü tarafından daha önce belirtilmişti.

Benzer bir şekilde, Batı Şeria'da Tulkarem kentine bağlı Nur Şems Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıda ise 5 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail güçlerinin bölgeye ulaşımı engellediği, sağlık görevlilerini tutukladığı ve ardından baskınlar düzenlediği belirtildi.

Öte yandan, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırıda, Fransa Dışişleri Bakanlığı çalışanı dahil en az 10 sivil yaşamını yitirdi. Fransa Dışişleri Bakanlığı, bombalı saldırının koşullarının derhal aydınlatılmasını talep ederken, bakanlık çalışanının aldığı yaralar sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dilek Taşı 15. bölüm fragmanı yayınlandı mı? Dilek Taşı yeni bölüm ne zaman?

Dilek Taşı 15. bölüm fragmanı yayınlandı mı? Dilek Taşı yeni bölüm ne zaman?