Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail HAMAS savaşının gizli sebepleri açığa çıktı!

İsrail HAMAS savaşının gizli sebepleri açığa çıktı!

Michel Chossudovsky'nin 15 yıl önceki yazıları, İsrail-HAMAS savaşın gerçek nedenini ortaya çıkardı. Milyon dolarlık gaz rezervlerine dayalı bir çatışma.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail HAMAS savaşının gizli sebepleri açığa çıktı!
MUHABİR: Kamer Durdu

15 yıl önce, Aralık 2008'de İsrail'in "Dökme Kurşun Operasyonu (2008-2009)" adı altında Gazze'yi işgal etmesinin ardından, Michel Chossudovsky adlı Kanadalı yazarın Ocak 2009'da yayımlanan ve ODA Tv tarafından paylaşılan makalesi, İsrail'in Gazze'yi bombalaması ve işgal etmesinin en yoğun olduğu dönemde Global Research tarafından ilk kez yayınlandı.

HAMAS, 7 Ekim 2023 Cumartesi günü erken saatlerde, Muhammed Deif tarafından yönetilen "El Aksa Fırtınası Operasyonu"nu başlattı. Aynı gün, Netanyahu, sözde "Savaşa Hazırlık Durumu"nu onayladı. İsrail, bu tarihte resmi olarak Filistin'e karşı yasadışı bir savaş ilan etmiş oldu.

Askeri operasyonlar genellikle önceden planlanır. "El Aksa Fırtınası Operasyonu" bir "sürpriz saldırı" mıydı? Netanyahu ve geniş askeri-istihbarat aygıtının Hamas saldırısından önceden haberi var mıydı? Dr. Philip Giraldi'ye göre, eski bir istihbarat subayı olarak, İsrail'in Gazze'de çok sayıda muhbir ve sınır duvarı boyunca hareketleri izleyebilecek elektronik dinleme cihazlarına sahip olmadığını düşünmek imkansız.

Netanyahu'nun Gazze'ye karşı 7 Ekim 2023'te ilan ettiği yasadışı savaşın, 2008-2009'daki "Dökme Kurşun Operasyonu"nun devamı olduğu anlaşılmalıdır. Temel amaç, İsrail'in IDF güçleri tarafından Gazze'nin tamamen askeri olarak işgal edilmesi ve Filistinlilerin vatanlarından sürülmesidir.

"Dökme Kurşun Operasyonu"nun amacının Filistin'in denizdeki doğal gaz rezervlerine el koymak olduğu iddia edildi. İşgalin ardından, Filistin'in gaz sahalarına uluslararası hukuka aykırı olarak İsrail tarafından el konuldu. Bu durum, Gazze'deki gelişmelerden önceden haberdar olan Netanyahu'nun, misilleme olarak Gazze'yi haritadan silmeye karar verip vermediği sorusunu akla getiriyor.

Doğu Akdeniz'deki gaz sahalarının İsrail tarafından kontrol edilmesi, bölgedeki enerji zenginliklerine olan hakimiyeti artırma çabalarının bir parçası olarak değerlendirilebilir. Mısır'dan Suriye'ye kadar uzanan bu bölgedeki enerji kaynakları, İsrail'in stratejik etkisini genişletme potansiyelini taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Serik'te korkutan yangın

Antalya Serik'te korkutan yangın