Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail Güvenlik Kabinesi, Philadelphi Koridoru'ndaki İşgalin Devamını Onayladı

İsrail Güvenlik Kabinesi, Philadelphi Koridoru'ndaki İşgalin Devamını Onayladı

İsrail Güvenlik Kabinesi, Mısır-Gazze Şeridi sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda İsrail askerlerinin işgalinin devam etmesini onayladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Güvenlik Kabinesi, Philadelphi Koridoru'ndaki İşgalin Devamını Onayladı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İsrail Güvenlik Kabinesi, Mısır-Gazze Şeridi sınırındaki Philadelphi Koridoru'nda İsrail askerlerinin işgalinin devam etmesini onayladı. Yerel basında çıkan haberlere göre, İsrail ordusu Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin devamı için hazırladığı haritaları Güvenlik Kabinesi'ne sundu.

Yapılan oylamada, Güvenlik Kabinesi'nin 10 üyesinden 8'i işgalin sürmesini onayladı. Savunma Bakanı Yoav Gallant bu karara karşı oy kullanırken, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir toplantıya katılmadı. Başbakan Binyamin Netanyahu, Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin devam etmesinin "gerekliliğini" savundu.

Netanyahu'nun Açıklamaları

Başbakan Netanyahu, bu adımın İsrail ile Hamas arasında yapılacak "esir takası" müzakerelerini zorlaştırmayacağını, aksine olası bir mutabakatı daha da mümkün hale getireceğini iddia etti. Netanyahu'nun esir takası müzakerelerinin yeniden gündeme gelmesinin ardından, Philadelphi Koridoru'nun İsrail ordusunun kontrolünde kalması gibi bazı yeni şartlar getirdiği belirtiliyor.

ABD'nin Onayı

Adı açıklanmayan bir İsrailli yetkili, İsrail ordusunun Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin devamına yönelik hazırladığı haritaların ABD tarafından onaylandığını iddia etti. Bu durum, esir takası müzakerelerini daha da karmaşık hale getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Enflasyon muhasebesi nedir? İşte 10 soruda merak edilenler

Enflasyon muhasebesi nedir? İşte 10 soruda merak edilenler