Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Güneybatı Pasifik'te Deniz Yüzeyi Sıcaklığı 1980'den Beri Küresel Ortalamadan 3 Kat Hızlı Arttı

Güneybatı Pasifik'te Deniz Yüzeyi Sıcaklığı 1980'den Beri Küresel Ortalamadan 3 Kat Hızlı Arttı

Dünya Meteoroloji Örgütü, Güneybatı Pasifik'teki deniz yüzeyi sıcaklıklarının 1980'den bu yana küresel ortalamadan üç kat daha hızlı arttığını ve bölgedeki iklim değişikliğinin ciddi sosyoekonomik tehditler yarattığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Güneybatı Pasifik'te Deniz Yüzeyi Sıcaklığı 1980'den Beri Küresel Ortalamadan 3 Kat Hızlı Arttı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), Güneybatı Pasifik bölgesindeki deniz yüzeyi sıcaklıklarının 1980 yılından bu yana küresel ortalamadan üç kat daha hızlı arttığını belirtti. "2023 Güneybatı Pasifik'te İklim Durumu" başlıklı raporda, bu bölgedeki iklim değişikliğinin, deniz seviyesinin yükselmesi, okyanus ısınması ve asitlenmesinin olumsuz etkileriyle birleştiği vurgulandı.

Raporda, Güneybatı Pasifik'te deniz yüzeyi sıcaklıklarının 1980 yılından bu yana küresel ortalamanın üç katı hızla arttığı ve deniz sıcak hava dalgalarının sıklığının da yaklaşık iki katına çıktığı ifade ediliyor. Bu sıcak hava dalgalarının daha yoğun ve uzun sürdüğü belirtiliyor. Ayrıca, deniz seviyesinin hızla yükseldiği ve okyanus asitlenmesinin bölgedeki ekosistemleri ve toplulukları olumsuz etkilediği vurgulanıyor.

iklim değişikliği etkilerinden büyük zarar gördü

Raporda, Pasifik Adalarının iklim değişikliği nedeniyle sosyoekonomik ve varlık tehditleriyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Bölgenin, deniz seviyesindeki yükselme ve okyanus ısınması gibi iklim değişikliği etkilerinden büyük zarar gördüğü kaydedildi.

WMO Genel Sekreteri Açıklama yaptı

WMO Genel Sekreteri Celeste Saulo, iklim değişikliğinin küresel bir kriz haline geldiğini ve bu krizle başa çıkmanın insanlığın karşılaştığı en belirleyici zorluk olduğunu ifade etti. Saulo, okyanusun sera gazları tarafından hapsedilen aşırı ısının %90'ından fazlasını emdiğini ve gelecekte geri döndürülemez değişikliklere neden olduğunu belirtti. Ayrıca, insan faaliyetlerinin okyanusun koruma kapasitesini zayıflattığını ve deniz seviyesinin yükselmesinin büyüyen bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya Dış İstihbarat Servisi Durov'un Telegram'daki Önemli Bilgileri Batı'yla Paylaşmamasını Diliyor

Rusya Dış İstihbarat Servisi Durov'un Telegram'daki Önemli Bilgileri Batı'yla Paylaşmamasını Diliyor