Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Filistin İsrail çatışmasında hayatını kaybeden gazeteci sayısı 61 oldu!

Filistin İsrail çatışmasında hayatını kaybeden gazeteci sayısı 61 oldu!

İsrail ve Filistin çatışmaları devam ederken Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) tarafından yapılan açıklamaya göre, çatışmalarda hayatını kaybeden gazeteci sayısı 61'e ulaştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Filistin İsrail çatışmasında hayatını kaybeden gazeteci sayısı 61 oldu!
KAYNAK: İHA

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların devam ettiği son iki ayda, gazetecilerin yaşadığı zorlu şartlar daha da vahimleşiyor. Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) tarafından yapılan açıklamaya göre, çatışmalarda hayatını kaybeden gazeteci sayısı 61'e ulaştı. Bu süreç, CPJ'nin 1992 yılında gazeteci ölümlerini belgelemeye başlamasından bu yana en ölümcül ay olarak kaydedildi.

CPJ'nin açıklamasına göre, 7 Ekim'den bu yana 54 Filistinli, 4 İsrailli ve 3 Lübnanlı gazeteci ve medya çalışanı yaşamını yitirdi. Ayrıca, 11 gazeteci yaralanırken, 3'ü hâlâ kayıp durumda, 19'u ise tutuklandı. İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi'nde çalışan gazetecilerin güvenliğini garanti edemeyeceklerini ifade etmeleri, bölgedeki medya çalışanları için endişe kaynağı oldu. CPJ, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmanın ardından cuma günü Gazze Şeridi'nde savaşın tekrar başlamasıyla birlikte haber ajanslarına bir haftalık insani aranın sona erdiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Bak Beşiktaş Başkan'ı Arat'ı tebrik etti

Bakan Bak Beşiktaş Başkan'ı Arat'ı tebrik etti