Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Filistin Dışişleri Bakanı Maliki: Uluslararası Hukuk Her Devlete Uygulanmalı

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki: Uluslararası Hukuk Her Devlete Uygulanmalı

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'in Filistin topraklarındaki politikalarını ve uygulamalarını sorguladı. Haritalarla işgal sürecini anlatan Maliki, uluslararası hukukun tüm devletlere uygulanması gerektiğini vurguladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Filistin Dışişleri Bakanı Maliki: Uluslararası Hukuk Her Devlete Uygulanmalı
KAYNAK: İHA

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, uluslararası hukukun her devlete istisnasız uygulanması gerektiğini vurgulayarak, hiçbir devletin yasal yükümlülüklerinden muaf tutulamayacağını belirtti.

Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD), “İsrail'in Doğu Kudüs dahil işgal ettiği Filistin topraklarındaki politika ve uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin danışma görüşü” duruşmaları başladı. Duruşmalarda Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Gazze'deki insanlık dramını vurgulayarak, Filistin'in topraklarının işgalini ve halkının maruz kaldığı zorlukları anlattı.

Maliaki3 Result

Maliki'nin Haritalarla Anlattığı İşgal Süreci

Mahkemede, Riyad el-Maliki Filistin'e ait beş farklı haritayı sundu ve topraklarının işgal edilme sürecini detaylı bir şekilde anlattı. Bu haritalar arasında Filistin halkının kendi geleceğini tayin hakkını kullanabildiği tarihi Filistin haritası da bulunuyordu. Ancak, zamanla yaşanan değişimlerle İsrail'in toprak kazanımları ve Filistin'in parçalanması süreci net bir şekilde ortaya konuldu.

Maliaki Result

Uluslararası Hukuka Uyulmalı

Maliki, uluslararası hukukun istisnasız tüm devletlere uygulanması gerektiğini vurgulayarak, hiçbir devletin yasal yükümlülüklerinden muaf tutulamayacağını ifade etti. Ayrıca, Filistinlilerin haklarının, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına uygun olarak, 1967 sınırları öncesi başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti'nin tanınmasıyla sağlanması gerektiğini belirtti.

Maliaki2 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cenk Tosun'un yeni maaş talebi Beşiktaş'ı şaşırttı

Cenk Tosun'un yeni maaş talebi Beşiktaş'ı şaşırttı