Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Dang Humması 618 kişinin ölümüne neden oldu

Dang Humması 618 kişinin ölümüne neden oldu

Bangladeş'te dang hummasından yüzlerce can aldı. Açıklanan son verilere göre hayatını kaybedenlerin sayısı 618'e yükseldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dang Humması 618 kişinin ölümüne neden oldu

NİHAT SARAÇ

Dang ateşi tüm dünyada tropikal ve subtropikal bölgelerde endemik olarak görülen, şiddetli grip benzeri semptomlara neden olan viral bir hastalıktır. Kırılmış gibi kemik ağrılarına neden olduğu için 'kırık kemik humması' olarak da bilinir. Etkeni flavivirüs ailesinden Dang virüsüdür. Bu virüs Bangladeş’te 618 kişinin ölümüne neden oldu. Ülkede toplam vaka sayısının yaklaşık 127 bin 700 olduğu öğrenildi. DGHS Sözcüsü Dr. Nazmul Islam, yaptığı açıklamada, virüs görülen kişileri "zamanında" hastaneye başvurmaya davet etti.

 618 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

GHS Sözcüsü Dr. Nazmul Islam, yaptığı açıklamada, virüs görülen kişileri "zamanında" hastaneye başvurmaya davet etti. Bangladeş'te son 24 saatte 21 kişinin dang hummasından hayatını kaybetmesiyle yılın başından bu yana ülke genelinde bu hastalıktan ölenlerin sayısı 618'e yükseldi.

 ÖLÜMLERİN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

 Bangladeş Sağlık Hizmetler Genel Müdürlüğü (DHGS) tarafından yapılan açıklamada, ağustosta 342 kişinin dang hummasından öldüğü ve 2023'te toplam ölümlerin 618'e yükseldiği açıklandı. 

VAKA SAYISI 100 BİNİ AŞTI

DHGS açıklamasında, ülkede toplam vaka sayısının yaklaşık 127 bin 700 olduğu kaydedildi. Açıklamada, 24 saatteki ölümlerden 17'sinin Dakka'da gerçekleştiği ve toplam ölü sayısının 456'ya çıktığı başkentin dang hummasının en fazla görüldüğü yer oldu.

DGHS Sözcüsü Dr. Nazmul Islam, yaptığı açıklamada, virüs görülen kişileri "zamanında" hastaneye başvurmaya davet etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Festivali’nin ikinci gününde Muhittin Böcek kolları sıvadı

Festivali’nin ikinci gününde Muhittin Böcek kolları sıvadı