Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Chicago'da Demokrat Parti Kongresi Sonrasında Gazze İçin Büyük Yürüyüş Düzenlendi

Chicago'da Demokrat Parti Kongresi Sonrasında Gazze İçin Büyük Yürüyüş Düzenlendi

Chicago'daki Demokrat Parti Kongresi'nin son gününde düzenlenen büyük yürüyüşte, Gazze'de acil ateşkes ve ABD'nin İsrail'e silah desteğinin kesilmesi talep edildi. Göstericiler, Biden yönetimine bu konularda net mesajlar verdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Chicago'da Demokrat Parti Kongresi Sonrasında Gazze İçin Büyük Yürüyüş Düzenlendi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

ABD'nin Chicago kentinde yapılan Demokrat Parti Kongresinin son gününde, Ulusal Filistin İçin Adalet Koalisyonu ve Chicago Filistin İçin Adalet Koalisyonu tarafından organize edilen büyük bir yürüyüş düzenlendi.

 Kongrenin yapıldığı United Center'a yakın Union Park'ta toplanan binlerce kişi, Gazze'de acil ateşkes talep etti ve ABD'nin İsrail'e silah desteğinin son bulmasını istedi.

Soykırımı durdurun sloganları atıldı

Yürüyüşe katılan kalabalık grupta, Amerikalı Araplar, Müslümanlar, Siyonizm karşıtı Yahudi gruplar, kadın hakları savunucuları ve çeşitli insan hakları örgütlerinin temsilcileri yer aldı. Göstericiler, "Gazze'de hemen ateşkes", "Filistin'e özgürlük" ve "Soykırımı durdurun" gibi sloganlar attılar. Ayrıca, Joe Biden ve Kamala Harris'e Gazze konusunda net mesajlar ileten pankartlar taşıdılar.

yürüyüş barışçıl bir şekilde gerçekleşti

Basın açıklaması sırasında bazı kişilerin provokasyon girişiminde bulunmasıyla kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Ancak genel olarak yürüyüş, polisin izin verdiği güzergah üzerinde düzenlendi ve barışçıl bir şekilde gerçekleşti.

Ulusal Filistin İçin Adalet Koalisyonu ve Chicago Filistin İçin Adalet Koalisyonu sözcüleri, yürüyüşlerin Demokrat Parti'ye Filistin konusundaki hassasiyetlerini net bir şekilde ilettiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Google'daki Arama Sonuçları Hayatını Kararttı: Akıllı Dürüst Vicdanlı Şoför Olarak Anılmak İstiyorum

Google'daki Arama Sonuçları Hayatını Kararttı: Akıllı Dürüst Vicdanlı Şoför Olarak Anılmak İstiyorum