Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Bakan Fidan: Türkiye-AB ilişkileri bazı ülkelerin siyasi hesaplarına da kurban edilmemelidir

Bakan Fidan: Türkiye-AB ilişkileri bazı ülkelerin siyasi hesaplarına da kurban edilmemelidir

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Fidan: Türkiye-AB ilişkileri bazı ülkelerin siyasi hesaplarına da kurban edilmemelidir
KAYNAK: İHA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi. İkili ve heyetler arası görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye-Macaristan Ekonomi ve Ticaret Ortak Komisyonu'nun ilk toplantısının başarılı geçtiği vurgulandı.

Fidan, iki ülkenin köklü dostluk bağlarına sahip olduğunu ve yakın iş birliklerinin devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, Macaristan Başbakanı Orban ile Bakan Szijjarto'nun, Antalya Diplomasi Forumu'na katılacaklarını belirtti.

Türkiye-Macaristan İlişkileri

Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 yılında gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerin önemine değindi. Aralık ayındaki ziyaret kapsamında alınan kararlarla iki ülke arasındaki iş birliğinin stratejik ortaklık seviyesine yükseldiğini belirtti. İş birliğini güçlendiren 17 anlaşma imzalandığını ve 2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı'nın açılışının yapıldığını ifade etti. Ayrıca, ekonomi ve ticaret alanında atılan adımların önemine değindi.

Türkiye-AB İlişkileri

Fidan, Macaristan'ın AB Dönem Başkanı olacağını belirterek AB'nin Türkiye'ye olan yaklaşımında stratejik düşünme gerekliliğine vurgu yaptı. AB'nin Türkiye'nin üyeliğine yönelik tutumunda daha rasyonel bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini ve Türkiye-AB ilişkilerinin diğer ülkelerin siyasi hesaplarına kurban edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Güvenlik ve İstikrar

Fidan, iki ülkenin Balkanlar'daki gelişmeler ve Ukrayna-Rusya arasındaki savaşa yönelik görüş alışverişinde bulunduğunu bildirdi. Ukrayna'daki savaşın sona erdirilmesi ve barış müzakerelerine olanak sağlanması konusunda hemfikir olduklarını vurguladı.

Szijjarto'nun Açıklamaları

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Szijjarto, Türkiye'nin Avrupa'nın güvenliği açısından kritik bir rol oynadığını belirtti. Yasadışı göç konusunda Türkiye ile iş birliği yapılması gerektiğini vurguladı ve Türkiye'nin enerji güvenliği konusunda güvenilir bir ortak olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin AB ile olan ekonomik iş birliğinin önemine değindi ve Türkiye'nin Ukrayna-Rusya savaşında arabuluculuk rolünü başarılı bulduklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Polonya Cumhurbaşkanı İngiltere Dışişleri Bakanı ile görüştü

Polonya Cumhurbaşkanı İngiltere Dışişleri Bakanı ile görüştü