Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Angola OPEC'ten ayrılma kararı aldığını açıkladı

Angola OPEC'ten ayrılma kararı aldığını açıkladı

Angola Maden Kaynakları, Petrol ve Doğal Gaz Bakanı Diamantino Azevedo, ülkesinin çıkarlarına hizmet etmediği gerekçesiyle Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nden (OPEC) ayrılma kararı aldıklarını duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Angola OPEC'ten ayrılma kararı aldığını açıkladı
KAYNAK: İHA

Angola Maden Kaynakları, Petrol ve Doğal Gaz Bakanı Diamantino Azevedo, ülkesinin çıkarlarına hizmet etmediği gerekçesiyle Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nden (OPEC) ayrılma kararı aldıklarını duyurdu. Azevedo yaptığı açıklamada, Angola'nın OPEC'ten çekilme kararını, örgütün ülkenin çıkarlarına uygun bir platform olmadığı inancıyla aldıklarını belirtti. Ayrıntılı bir açıklama yapmayan bakan, bu kararın ardında yatan nedenlere dair daha fazla bilgi vermedi.

Angola'nın OPEC'ten çekilme kararı, örgütün üye ülkelerin petrol üretim kotalarını düzenleme politikalarına yönelik eleştirileri ve anlaşmazlıkları yansıtıyor. Geçtiğimiz ay, OPEC'in gelecek yıl için üretim kotasını düşürme kararını protesto eden Angola, üretim hedeflerine uymama kararı almıştı.

Bu gelişme sonrasında petrol fiyatları, Angola'nın OPEC'ten çekilme kararı nedeniyle TSİ 15.50 itibarıyla varil başına 1 doların üzerinde düşüşle 78,50 dolara geriledi. Angola, OPEC'e 2007 yılında katılmış olup, günlük petrol üretimi yaklaşık 1,1 milyon varil seviyelerindedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat’ta Trafik Kazası: 4 Kişi Yaralandı

Manavgat’ta Trafik Kazası: 4 Kişi Yaralandı