Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Afrika Birliği Hastalık Kontrol Merkezi Genel Müdürü Kaseya: M Çiçeği Küresel Bir Sorun

Afrika Birliği Hastalık Kontrol Merkezi Genel Müdürü Kaseya: M Çiçeği Küresel Bir Sorun

Afrika Birliği Hastalık Kontrol Merkezi Genel Müdürü Jean Kaseya, M çiçeği salgınının sadece Afrika'nın değil tüm dünyanın sorunu olduğunu belirtti. 13 Afrika Birliği üyesi ülkede 22.863 vaka ve 622 ölüm tespit edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Afrika Birliği Hastalık Kontrol Merkezi Genel Müdürü Kaseya: M Çiçeği Küresel Bir Sorun
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Afrika Birliği Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC) Genel Müdürü Jean Kaseya, düzenlediği basın toplantısında M çiçeği (mpox) salgınının sadece Afrika'nın değil, tüm dünyanın sorunu olduğunu vurguladı. 

Kaseya, 26 Ağustos itibarıyla 13 Afrika Birliği üyesi ülkede toplam 22.863 vaka ve 622 ölüm tespit edildiğini bildirdi.

Salgının Küresel BŞR SORUN

Kaseya, M çiçeği salgınının Orta Afrika'nın yanı sıra küresel bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekti. Afrika Birliği olarak salgınla mücadele için çalışmaların sürdüğünü belirtti ve Orta Afrika'nın salgından en çok etkilenen bölge olmaya devam ettiğini ifade etti.

M Çiçeği Virüsü NEDİR? 

M çiçeği virüsü, kemirgen hayvanlardan ve enfekte bireylerden bulaşabiliyor. Virüs, vücut döküntülerine dokunmak, bu döküntülerin bulaştığı eşyaları kullanmak ve vücut sıvılarıyla temas yoluyla yayılıyor. Belirtiler, virüs kaptıktan 5 ila 21 gün sonra ortaya çıkabiliyor ve genellikle yüksek ateş, baş ve sırt ağrısı, kas ağrısı, lenf bezlerinde şişlik, yorgunluk, üşüme, titreme ve ciltte su çiçeğine benzer kabarcıklar şeklinde görülüyor.

M çiçeği için özel bir tedavi yöntemi bulunmamakla birlikte, antiviral ilaçlar kullanılabiliyor. Vakaların büyük kısmı hastalığı hafif geçirip birkaç hafta içinde iyileşiyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), "maymun çiçeği hastalığı" ismini, 2022'de ırkçılık ve ayrımcılık kaygısıyla "mpox" olarak değiştirmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da Kadınlar İmece Usulü Kışlık Ekmeğini Hazırlıyor

Adana'da Kadınlar İmece Usulü Kışlık Ekmeğini Hazırlıyor