Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Adana'da halk ABD Konsolosluğu'nu taşladı!

Adana'da halk ABD Konsolosluğu'nu taşladı!

İsrail'in Gazze'de hastaneye saldırmasının ardından Adana'da halk ABD Konsolosluğu'nun önüne toplanarak binayı taşladı. Çevik kuvvet olaya biber gazı ve lastik mermiyle müdahale ederken bir polis memuru yüzüne gelen taş nedeniyle yaralandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da halk ABD Konsolosluğu'nu taşladı!
KAYNAK: İHA

Adana'da, İsrail'in Gazze'deki hastaneleri hedef alan saldırılarının ardından, bir grup protestocu ABD konsolosluk binasına taşlarla saldırdı. Bu olaylar sırasında bir polis memuru, yüzüne isabet eden bir taş nedeniyle yaralandı.

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Turhan Cemal Beriker Bulvarı Asri Mezarlık önünde toplanan yüzlerce kişi, İsrail'e karşı bir protesto düzenlemek amacıyla ABD konsolosluğuna araçlarıyla konvoy oluşturdu. Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevik kuvvet, Yunus timleri, asayiş birimleri, devriye ekipleri ve özel harekat polisleri, ABD konsolosluk binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Konvoy sonrasında, protestocular konsolosluk binasının yakınında toplandı ve protesto eylemi başlattı. Bu eylemde Gazze'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

Eylemin sona ermesiyle, kalabalık konsolosluk binasına doğru yürümeye başladı. Refüjdeki taşları söken öfkeli grup, polisin uyarılarına aldırmadan konsolosluk binasını taşladı. Konsolosluk binasının önündeki taş barikatlara yanıcı madde atılarak yangın çıkartıldı. Ardından, protestocular taş barikatları tırmandı ve güvenlik kameralarını tahrip etti.

Bu olaylar sırasında, bir polis memuru atılan bir taşın yüzüne isabet etmesi sonucu yaralandı. Yaralı polis, meslektaşları tarafından korunarak olay yerinden uzaklaştırıldı ve hastaneye götürüldü. Çevik Kuvvet polisleri, plastik mermi ve biber gazı kullanarak öfkeli kalabalığı bölgeden uzaklaştırdı. Adana'daki bu protesto olayları, İsrail-Filistin çatışması ile ilgili artan gerilim ve tepkilerin bir yansıması olarak ortaya çıktıı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Okullar tarikatların kucağına düştü! Kuran eğitimi ücretsiz İngilizce dersi 2 bin TL

Okullar tarikatların kucağına düştü! Kuran eğitimi ücretsiz İngilizce dersi 2 bin TL