Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD'de lisede silahlı saldırı

ABD'de lisede silahlı saldırı

Iowa'nın Perry kasabasında 17 yaşındaki bir öğrenci, okuldaki silahlı saldırıda bir öğrenciyi öldürdü, 5 kişiyi yaraladı. Soruşturma devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'de lisede silahlı saldırı
KAYNAK: Haber Merkezi

ABD'nin Iowa eyaletindeki küçük Perry kasabasında, Perşembe günü yaşanan trajik olayda, 17 yaşındaki Perry Lisesi öğrencisi Dylan Butler adlı şüpheli, silahlı saldırı düzenleyerek bir 6. sınıf öğrencisini öldürdü ve 5 kişiyi yaraladı. Saldırının ardından polis, Butler'ın okula gelen polis memurları tarafından ölü bulunduğunu ve muhtemelen kendisini vurduğunu açıkladı.

Yetkililer, olay yerinde polisin ev yapımı bir patlayıcı bulduğunu ve uzmanların patlayıcıyı etkisiz hale getirdiğini belirtti. Eyaletin suç soruşturmaları departmanının direktör asistanı Mitch Mortvedt, saldırıda yaralananların 4'ünün öğrenci, birinin ise okul yöneticisi olduğunu ifade etti. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı aktarıldı.

Saldırı, kış tatilinden sonra ilk okul gününde meydana geldi. Saldırganın kullandığı silahlar arasında pompalı tüfek ve tabanca olduğu, ayrıca saldırı sırasında sosyal medyada paylaşımlar yaptığı bildirildi. Soruşturma, saldırının motivasyonunu belirlemek için devam ediyor.

Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden'ın durum hakkında bilgilendirildiği ve eyalet valisiyle görüştüğü Beyaz Saray tarafından açıklandı.

Saldırı anında okuldaki orkestra provasından çıkan 18 yaşındaki son sınıf öğrencisi Rachel Kares, olayın şokunu yaşadıklarını belirterek, "Aralıklı olarak 4 el ateş sesi duyduk. Yerimizden zıpladık. Orkestra hocamız bize bakarak 'koşun' dedi. Biz de hemen kaçtık" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Survivor Seda kimdir, kaç yaşındadır? Seda Ocak biyografisi

Survivor Seda kimdir, kaç yaşındadır? Seda Ocak biyografisi