Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Çevre Nesli Tehlike Altındaki Su Tavuğu Tedavi Altına Alındı

Nesli Tehlike Altındaki Su Tavuğu Tedavi Altına Alındı

Çocukların bulduğu yaralı Su Tavuğu, Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nesli Tehlike Altındaki Su Tavuğu Tedavi Altına Alındı
KAYNAK: İHA

     A W249909 03

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, nesli tehlike altında olan 'su tavuğu' (Gallinula chloropus), oyun oynayan çocuklar tarafından yaralı ve bitkin halde bulundu. Duyarlı çocuklar, durumu hemen Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.

Çocukların Duyarlılığıyla Kurtarıldı

Oyun oynadıkları sırada nesli tehlike altında olan su tavuğunu fark eden çocuklar, hemen yetkililere haber verdi. Yaralı ve bitkin halde bulunan su tavuğunu, Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekipleri çocuklardan teslim aldı. Hızla müdahale edilen su tavuğu, tedavi altına alındı.

Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü Harekete Geçti

Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü yetkilileri, çocuklardan teslim aldıkları su tavuğunu özenle tedaviye aldı. Yaralı kuşun durumu ile ilgili açıklama yapan yetkililer, su tavuğunun sağlık durumunun iyiye gittiğini belirtti. Tedavi sürecinin ardından su tavuğunun doğal yaşam alanına geri bırakılması planlanıyor.

Yetkililerden Teşekkür

Şırnak Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü yetkilileri, duyarlı davranışları nedeniyle çocuklara teşekkür etti. Yetkililer, 'Çocuklarımızın bu duyarlı davranışı, doğanın korunması konusunda hepimize örnek olmalı. Nesli tehlike altında olan bu su tavuğunu zamanında fark ederek bildirdikleri için minnettarız'dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Haydar İnanır Kimdir? Kaç Yaşında? Neden Öldü?

Haydar İnanır Kimdir? Kaç Yaşında? Neden Öldü?