Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Çevre Konyaaltı işgaline yurttaş denetim istiyor

Konyaaltı işgaline yurttaş denetim istiyor

Yıllardır turizm sezonunda işgale uğrayan Konyaaltı Sahili ile ilgili tartışmaları sürüyor. Yurttaş belediyenin konuyla ilgili denetim yapmasını istiyor

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konyaaltı işgaline yurttaş denetim istiyor
MUHABİR: Arda KIR

Yıllardır turizm sezonunda işgale uğrayan Konyaaltı Sahili ile ilgili tartışmaları sürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce bayramdan önce yapılan Konyaaltı Sahili Alan Yönetimi Denetleme Kurulu toplantısında Konyaaltı’ndaki kaçak işgaller ve diğer çevre sorunlarının meslek odaları ve STK temsilcileri tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne iletildiği öğrenilirken, yurttaş belediyenin konuyla ilgili denetim yapmasını istiyor.

STK’lar, meslek odaları ve kurum temsilcilerinden oluşan Konyaaltı Sahili Alan Yönetimi Denetleme Kurulu, toplantısının Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde bayramdan önce gerçekleştiği öğrenildi. Anayasa ve kanunlara göre halkın olan sahillerde ki işgaller bu yıl da başladı. Konyaaltı Sahil bandında bulunan işletmelerin sahile ‘beach’ adı altına şezlong, şemsiye ve çardak yerleştirmesi ile işgal edilen Konyaaltı Sahili’nin sorunlarıyla ilgili uzmanlar Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne, çözüm önerilerini sunduğu öğrenildi.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ

Konuyla ilgili Akdeniz Gerçek’e açıklama yapan Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Antalya Şube Başkanı Funda Yörük, ¨Projeye uygunsuz yapılmış olan yapıların kaldırılması ile ilgili işlemlerin yapılması gerektiğini meslek odaları olarak da konuyla ilgili elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu bildirdik. İnanılmaz derecede gürültü kirliliği, ışık kirliliği, yürüyüş yolları güzergahına konulan dondurma ve benzeri satış ünitelerinin gelişi güzel yerleştirmelerinden dolayı yürüyüş güzergahının engellenmiş olmasını dile getirdik. Bitkilendirmenin kıyıya göre uygun olması ve gölgeli bitki yöntemleri ile ilgili bir düzenleme yapılamasının faydalı olacağını belirtmiştik” ifadelerini kullandı. Alanla ilgili yaşanılan sorunlar her yıl büyürken, vatandaşın şikayeti de artıyor. İşgallere yönelik denetim eksikliği olduğu kamuoyunca dile getirilirken Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgili atacağı adımlarda yurttaş tarafından bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karabük Safranbolu'da icradan satılık 1+1 daire

Karabük Safranbolu'da icradan satılık 1+1 daire