Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Çevre Kavuran sıcaklarda göçmen kuşlara ev sahipliği yapıyor

Kavuran sıcaklarda göçmen kuşlara ev sahipliği yapıyor

Sıcak havalara rağmen su seviyesi yüksek kalan Milleyha , göçmen kuşların uğrak noktası oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kavuran sıcaklarda  göçmen kuşlara ev sahipliği yapıyor
KAYNAK: İHA

A W249860 01

Türkiye'nin en güneyinde yer alan Hatay, Afrika'dan Avrupa'ya göç eden kuşların güzergahında önemli bir konuma sahip. Samandağ ilçesinde bulunan 'Milleyha Kuş Cenneti' ise 305 kuş türüne ve endemik bitkilere ev sahipliği yaparak kuş gözlemcilerinin ve doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Su Seviyesi Yüksek, Kuşlar Rahat

Kış aylarında etkili olan yağışlar sayesinde su seviyesi artan Milleyha, kavurucu sıcaklarda bile kuşlara serin bir sığınak sunuyor. Leylek, yaban ördeği, balıkçıl, sakarca, yeşilbaş, çıkrıkçın, dikkuyruk, kaşıkçın, gri balıkçıl, turna, çulluk, karatavuk, mahmuzlu kızkuşu ve karabatak gibi kuş türleri, bu alanda rahatça konaklıyor.

Doğa ve Kuş Tutkunlarının İlgisi Büyük

Milleyha Kuş Cenneti, her mevsim yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çeken bir doğal güzellik olarak öne çıkıyor. Doğal alan, dron ile görüntülendiğinde büyüleyici manzaralar sunuyor. Kuş gözlemcisi Erol Yüksek, bölgedeki su seviyesinin kuşların konforu için önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

'Yağışlar Bölgeyi İhya Etti'

'Kış aylarında etkili olan yağışlar, Milleyha Kuş Cenneti'ni olumlu etkiledi. Havanın çok sıcak olmasına rağmen su seviyesi çok iyi durumda. Kışın yağan yağmurlar burayı inanılmaz güzel ihya etti. Binlerce ördek geri geldi. Göç devam ediyor ve bu canlılar için suyun devamlı olması çok önemli. Bölge şu an çok iyi durumda' dedi.

Kuş Gözlemcileri İçin Bir Cennet

Erol Yüksek, bölgede suyun sürekli olarak bulunmasının önemine de dikkat çekerek, 'Burası bir kuş cenneti ve bu kadar yağmur bu canlılar için çok iyi. Buradaki suyun devamlı olması lazım. Geçmişte çok kuruydu, ancak şu anki durum çok iyi' ifadelerini kullandı.

A W249860 06-1

Doğal Güzellikler Keşfedilmeyi Bekliyor

Milleyha Kuş Cenneti, sadece kuşlara değil, aynı zamanda doğa ve fotoğraf tutkunlarına da eşsiz güzellikler sunuyor. Kuş türlerinin çeşitliliği ve doğal bitki örtüsü ile dikkat çeken bölge, keşfedilmeyi bekleyen bir doğa harikası olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Büyükekşi'den Veda Açıklaması

Büyükekşi'den Veda Açıklaması