Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Çevre Hatay'da Antikacı Uçamayan Ebabil Kuşuna Sahip Çıktı

Hatay'da Antikacı Uçamayan Ebabil Kuşuna Sahip Çıktı

Hatay'da antikacı Mehmet Serkan Sincan, iş yerinin önünde bulduğu uçamaz haldeki ebabil kuşunu misafir ediyor. Kuş tekrar uçabilecek hale geldiğinde doğaya salınacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da Antikacı Uçamayan Ebabil Kuşuna Sahip Çıktı
KAYNAK: İHA

Asrın felaketinin ardından memleketini terk etmeyerek mesleğine devam eden antikacı Mehmet Serkan Sincan, geçtiğimiz günlerde iş yerinin önünde uçamayan bir ebabil kuşu buldu. Kedilerin saldırısından koruduğu kuşu iş yerinde misafir eden Sincan, kuşun yeniden uçabilmesini bekliyor.

A W233260 06

Göç Yorgunu Ebabil Kuşu Misafir Ediliyor

Gökyüzünde günlerce yol alarak göç eden ve yorgun düşen ebabil kuşu, depremzede antikacının iş yerinde misafir olarak yaşıyor. Sincan, kuşun yeniden uçabilmesi için ona gerekli bakımı sağlıyor.

A W233260 02

Ebabil Kuşunun Kültürel Önemi

Mehmet Serkan Sincan, ebabil kuşunun özelliklerinden ve kültürümüzdeki yerinden bahsederek şunları söyledi: "Dükkanımızın önünde bulduk, ebabil kuşu olduğunu düşünüyoruz. Peygamberimizi savaşta kurtaran bir hayvandır, dolayısıyla kuyruk şekli V şeklindedir. Evlere bereket getirdiğine inanıyoruz. Şu anda besliyoruz, birkaç güne doğasına salarız inşallah. Hem kendimiz serinliyoruz, hem de kuşumuzu serinletiyoruz. İnşallah iyileştirip doğaya salacağız. Şu anda muz ve kiraz verdik, ben de birazdan böcek alıp besleyeceğim."

A W233260 03

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Denizli'de elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Denizli'de elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti