Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Yılmaz Büyükerşen’in ve 22 belediye bürokratının yargılandığı dava ertelendi

Yılmaz Büyükerşen’in ve 22 belediye bürokratının yargılandığı dava ertelendi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 22 belediye bürokratının yargılandığı 'İhaleye Fesat Karıştırma' davası, 18 Ekim'e ertelendi. Büyükerşen ve diğer sanıklar, daha önce bu suçlamalardan beraat etmişlerdi, ancak Yargıtay'ın kararı bozması üzerine yeniden yargılanmaya başladılar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yılmaz Büyükerşen’in ve 22 belediye bürokratının yargılandığı dava ertelendi
KAYNAK: İHA

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 22 belediye bürokratının yargılandığı 'İhaleye Fesat Karıştırma' davası, 18 Ekim'e ertelendi. Davada, 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep edilen sanıkların katılım göstermediği duruşmada, taraf avukatları hazır bulundu.

Soruşturma, 28 Ocak 2013'te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına yol açıldığı iddiaları üzerine başlamıştı. Bu kapsamda, 23 kişi gözaltına alınmıştı. Yılmaz Büyükerşen ve 22 belediye bürokratı hakkında, 2016 yılında Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 'İhaleye Fesat Karıştırma', 'Edimin İfasına Fesat Karıştırma' ve 'Kamu Görevlisinin Resmî Evrakta Sahteciliği' suçlarından beraat kararı verilmişti.

Yargıtay Kararı Bozdu ve Yeniden Yargılama Kararı Alındı

Ancak, Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin beraat kararını bozarak, Büyükerşen ve diğer sanıkların yeniden yargılanmasına karar verdi. Bu karar sonrasında, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava tekrar görülmeye başladı.

Duruşma 18 Ekim'e Ertelendi

Bugünkü duruşmada, sanıkların katılmaması dikkat çekerken, avukatların savunmaları dinlendi. Mahkeme, ara kararlarla ilgili Sayıştay'dan emekli denetçilerden rapor aldırılmasına karar verdi ve duruşma 18 Ekim'e ertelendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Dolandırıcılık Operasyonu

Antalya’da Dolandırıcılık Operasyonu