Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Yerlikaya: 14 İlde Göçmen Kaçakçılığı Operasyonlarında 37 Kişi Tutuklandı

Yerlikaya: 14 İlde Göçmen Kaçakçılığı Operasyonlarında 37 Kişi Tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde gerçekleştirilen “Kalkan-22” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını ve 37'sinin tutuklandığını duyurdu. Yerlikaya, insan kaçakçılığına karşı kararlılıkla mücadele edileceğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yerlikaya: 14 İlde Göçmen Kaçakçılığı Operasyonlarında 37 Kişi Tutuklandı
KAYNAK: İHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ülkemizdeki insan kaçakçılığına karşı mücadelede kararlılık mesajı verdi.

Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Kocaeli ve Diğer İllerde Düzenlenen Operasyonlar

Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kocaeli merkezli olarak Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak illerinde düzenlenen operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı ve 25'i tutuklandı. Bu operasyonlar sırasında 86 düzensiz göçmen yakalandı.

Hatay ve Ankara Merkezli Operasyonlar

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda ise 7 şüpheli yakalanırken, 4'ü tutuklandı. 3 şüphelinin işlemleri ise devam ediyor. Bu operasyonda da 106 düzensiz göçmen yakalandı.

Ankara merkezli olarak Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda yakalanan 8 şüphelinin tamamı tutuklandı. Yakalanan düzensiz göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Suçta Kullanılan Araçlar ve Paralar Ele Geçirildi

Operasyonlar sonucunda, suçta kullanıldığı belirlenen 14 adet araç ve yüklü miktarda dövize el konuldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erzincan'da koruma altındaki 'Benekli Semenderler' görüldü

Erzincan'da koruma altındaki 'Benekli Semenderler' görüldü