Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Yargıtay Sıfır Kilometre Araçta Koku İddiası Üzerine Yenisiyle Değiştirilmesine Karar Verdi

Yargıtay Sıfır Kilometre Araçta Koku İddiası Üzerine Yenisiyle Değiştirilmesine Karar Verdi

Ankara’da sıfır kilometre araçta koku iddiası üzerine vatandaşın açtığı dava, Yargıtay tarafından aracın yenisiyle değiştirilmesi yönünde sonuçlandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yargıtay Sıfır Kilometre Araçta Koku İddiası Üzerine Yenisiyle Değiştirilmesine Karar Verdi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Ankara'da sıfır kilometre olarak satın aldığı araçta ağır bir koku fark eden vatandaş, firmadan cevap alamayınca hukuki yollara başvurdu.

Vatandaş, aracı kullanmaya başladıktan sonra kokunun sürekli devam etmesi üzerine, firma yetkililerine ulaştı. Firma, kokunun zamanla kaybolacağını belirtti. Ancak kokunun geçmemesi ve potansiyel kansorejen etkilerinden endişe eden vatandaş, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Heyet, aracın ayıplı olduğuna ve yenisiyle değiştirilmesi gerektiğine karar verdi. Firma bu kararı uygulamadı, bunun üzerine vatandaş dava açtı.

Davada, yerel mahkeme, aracın kokusunun kansorejen olup olmadığını belirlemek üzere TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'ne müzekkere yazdı. TÜBİTAK, koku ölçümünün kendi yeterlilik belgesi kapsamı dışında olduğunu belirtti. Mahkeme, koku iddialarının ispatlanamadığı gerekçesiyle davayı reddetti.

Yargıtay'dan Karar Bozma

Yerel mahkemenin kararını reddeden vatandaş, dosyayı Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'ne taşıdı. Yargıtay, yerel mahkemenin eksik inceleme ve yanlış gerekçelerle davayı reddettiğini belirterek, aracın koku iddiası üzerine kesin nitelikte bilirkişi raporu tanzim edilmesini ve araç üzerinde inceleme yapılmasını kararına ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bilecik'te 75 Yaşındaki Adamın Cansız Bedeni Evinde Bulundu

Bilecik'te 75 Yaşındaki Adamın Cansız Bedeni Evinde Bulundu