Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Türkiye’de 1 günde 72 yangın çıktı!

Türkiye’de 1 günde 72 yangın çıktı!

Türkiye'nin 72 noktasında çıkan yangınlarla ilgili resmi bir açıklama yok ama bazı haberlere göre PKK'nın üstlendiği söyleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye’de 1 günde 72 yangın çıktı!
MUHABİR: Kamer Durdu

Türkiye, 17 Ağustos 1999 Depremi'nin yıldönümüne orman yangınlarıyla girdi. İzmir, Aydın, Çanakkale, Muğla, Manisa, Bolu, Kütahya, Karabük ve Antalya dahil çok sayıda ilde orman yangını çıktı. Bazı siyasiler PKK'nın saldırısı olarak değerlendirdi. Orman yangınlarını söndürmede uçak yetersizliği yine tartışma konusu oldu.
 

Türkiye'nin 72 noktasında çıkan yangınlarla ilgili resmi bir açıklama yok ama bazı haberlere göre PKK'nın üstlendiği söyleniyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü "Yeşil Vatan'ın pek çok noktasında meydana gelen yangınlara havadan ve karadan müdahale ediyoruz.

Yangınları en kısa sürede kontrol altına almak için mücadelemiz devam ediyor" paylaşımı yaptı. 

900 Kişi Tahliye Edildi 

900 kişinin tahliye edildiği yangınlarda Sağlık Bakanlığı 78 kişinin yangından etkilendiğini açıkladı. 

Orman yangınları Antalya Serik'e de sıçradı. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 45 yangının kontrol altına alındığını kaydetti. Bakan İzmir'de yangının piknik ateşinden çıktığını kaydederken, Ödemiş yangınının sigara içen çocuklar nedeniyle çıktığını söyledi. 
 

Başkan Serik Yangınını Duyurdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, az önce "Serik ilçemizde çıkan orman yangınına ekiplerimizle birlikte kurumların da desteğiyle müdahale ediyoruz.

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak yangın riskine karşı her an teyakkuz halindeyiz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, en kısa sürede yangının kontrol altına alınmasını temenni ediyorum" diye paylaşım yaptı. 
 

İzmir'e Antalya'dan da itfaiye ekiplerinin desteğe gittiği öğrenilirken, yangın Antalya'da da başladı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ahmet Şık ve Alpay Özalan'ın cezası belli oldu

Ahmet Şık ve Alpay Özalan'ın cezası belli oldu