Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Stajyerlerin Ankara’daki Fırtına Faciası: 4 sanığa dava açıldı

Stajyerlerin Ankara’daki Fırtına Faciası: 4 sanığa dava açıldı

Ankara'da 15 Ağustos 2022 tarihinde meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle bir inşaatta perde kalıpların devrilmesi sonucu 2 stajyer hayatını kaybetmiş, 1 stajyer ise yaralanmıştı. Yaşanan olaya ilişkin olarak 4 sanık hakkında dava açıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Stajyerlerin Ankara’daki Fırtına Faciası: 4 sanığa dava açıldı
KAYNAK: İHA

Ankara'da 15 Ağustos 2022 tarihinde meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle bir inşaatta perde kalıpların devrilmesi sonucu 2 stajyer hayatını kaybetmiş, 1 stajyer ise yaralanmıştı. Yaşanan olaya ilişkin olarak 4 sanık hakkında dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Yenimahalle ilçesi Hipodrom Caddesi'nde bulunan inşaatta meydana gelen olayda stajyerler Taha Öztürk'ün olay yerinde, Emre Çetin'in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği, Ege Kıratlı'nın ise yaralı kurtulduğu belirtildi.

İddianamede, olayın yaşandığı gün Ankara Valiliği tarafından yayınlanan bildiriye de yer verilerek, sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuz hava koşullarının beklendiği ve bu duruma karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin belirtildiği ifade edildi. Sanıkların kusur dereceleri de iddianamede ayrıntılı olarak yer aldı. Sanıklar arasında firmanın proje müdürü, taşeron firmanın işveren vekili, aynı firmada çalışan kişiler birinci derecede kusurlu olarak gösterilirken, inşaat mühendisi, ikinci derecede; iş güvenliği uzmanı ise üçüncü derecede kusurlu olduğu ifade edildi. Sanıkların savunmalarında olayın meydana geldiği yerin tehlikeli bir alan olduğu, stajyerlerin kendi gözetimlerinde olmadığı ve üzerlerine düşen yasal sorumlulukları yerine getirdikleri belirtildi. Ancak, iddianamede sanıklar hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
14 Aralık MasterChef eleme adayı kim oldu, hangi takım dokunulmazlık ödülü kazandı?

14 Aralık MasterChef eleme adayı kim oldu, hangi takım dokunulmazlık ödülü kazandı?