Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Sosyal medya’nın karanlık yüzü tiktok fenomeni serbest bırakıldı mı?

Sosyal medya’nın karanlık yüzü tiktok fenomeni serbest bırakıldı mı?

TikTok fenomeni ‘Laz Kızı’ müstehcen içerikli yayınlar nedeniyle gözaltına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sosyal medya’nın karanlık yüzü tiktok fenomeni serbest bırakıldı mı?
KAYNAK: Haber Merkezi

Son zamanlarda sosyal medyada büyük bir popülerlik kazanan ‘Laz Kızı’ mahlaslı G.D., TikTok’ta para karşılığı müstehcen içerikli canlı yayınlar yaparak saatte 100 bin lira topladığı iddiasıyla gözaltına alındı. Ahlak Büro Amirliği tarafından yapılan operasyon sonucu Kartal’daki evinde gözaltına alınan G.D., ifadesinin ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı, konuyla ilgili olarak bahsi geçen içerikle ilgili erişim engeli talebinde bulundu. Bakanlık, çocukların psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek ve kadınlara yönelik hakaret içerikli, küçük düşürücü görüntülerin yer aldığı bu paylaşımların kaldırılması için hukuki işlem başlattı.

Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,

'Bazı basın yayın organlarında yer alan bir TikTok kullanıcısının uygunsuz görüntülerle hediye ve bağış toplaması haberleriyle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Haberlere konu olan sosyal medya kullanıcısı tarafından yapılan paylaşımlarda; çocukların psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyecek, çocukların ihmal ve istismarı ile kadınlara yönelik hakaret içerikli, küçük düşürücü, kişi onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte görsellere yer veren görüntülerin yer aldığı anlaşılmıştır. 

Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce bahsi geçen içeriğin kaldırılması, erişimin engellenmesi talebinde ve şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.'

Tiktok fenomeni serbest bırakıldı

Ahlak Büro Amirliğinde işlemleri yapılan G.D. savcılık talimatıyla mevcutlu olarak İstanbul, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla G.H.’yi serbest bıraktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'de her 10 kişiden 6'sı demir eksikliği riski altında

Türkiye'de her 10 kişiden 6'sı demir eksikliği riski altında