Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Sinan Ateş Cinayeti Davasında Savcı Mütalaasını Açıkladı

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Savcı Mütalaasını Açıkladı

Ankara'da görülen Doç. Dr. Sinan Ateş cinayeti davasında savcı, 22 sanık hakkında mütalaasını açıkladı. Tetikçiler için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sinan Ateş Cinayeti Davasında Savcı Mütalaasını Açıkladı
KAYNAK: İHA

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin görülen davada, savcı mütalaasını sundu.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde gerçekleştirilen duruşmada, savcı 22 sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Savcı Mütalaasını Açıkladı

Cumhuriyet savcısı, Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Savcı, bu sanıkların olay anında ortak hareket ederek müşterek fail olduklarını belirtti. Ayrıca, bu üç sanığın müşteki Selman Bozkurt'a yönelik 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 ila 20 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti. Özyağcı'nın ayrıca 'ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak' suçundan 1 ila 3 yıl arasında hapisle cezalandırılması istendi.

Azmettiriciler İçin Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

Savcı, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş için 'suça azmettirici' olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Savcı, bu sanıkların cinayeti planlayarak diğer sanıkları yönlendirdiklerini belirtti.

Yardım Eden Sanıklar

Savcı, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Emre Yüksel, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Caner Günay, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu ve Aytaç Ataç hakkında 'tasarlayarak kasten öldürmeye yardım' suçundan 15 ila 20 yıl hapis cezası talep etti.

Suçluyu Kayırma ve Beraat Talepleri

Sanık Alper Atay için 'suçluyu kayırma' suçundan 6 ay ila 5 yıl arasında hapis cezası talep eden savcı, sanıklar Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz ve Osman Bayraktar için ise beraat talebinde bulundu. Ancak mahkeme, bu talebi reddetti.

Deliller ve Sanıkların Durumu

Savcı, sanık Serdar Öktem ve Mustafa Ensar Aykal'ın telefon içeriklerine ulaşılamadığı için Amerika Birleşik Devletleri'nden gelecek yazının beklenmesine şu aşamada gerek kalmadığı gerekçesiyle bu sanıklar hakkındaki dosyanın ayrılmasını talep etti. Mahkeme başkanı, mütalaaya karşı savunmaların hazırlanması için gelecek celseye kadar süre verirken, sanık Karadeniz'i duruşmadan vareste tuttu. Duruşma, 30 Eylül'e ertelendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ATSO Başkanı Ali Bahar'dan kötü haber

ATSO Başkanı Ali Bahar'dan kötü haber