Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş "Sibergöz-22" Operasyonunda Tutuklananların Sayısı 14'e Yükseldi

"Sibergöz-22" Operasyonunda Tutuklananların Sayısı 14'e Yükseldi

Kayseri merkezli gerçekleştirilen "Sibergöz-22" operasyonu, çocuk istismarı ve müstehcen içeriklerle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
"Sibergöz-22" Operasyonunda Tutuklananların Sayısı 14'e Yükseldi
KAYNAK: İHA

Kayseri merkezli Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, çevrim içi çocuk müstehcenliği ve taciziyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen "Sibergöz-22" operasyonunda 10 ilde eş zamanlı olarak hareket edildi. Operasyon kapsamında, çocuklara ait müstehcen materyallerin ülkeye sokulması, dağıtılması ve satılmasını önlemeye yönelik adımlar atıldı.

A W148255 04

Operasyon Detayları

Kayseri merkezli Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Sakarya, Samsun ve Van illerinde düzenlenen operasyonlarda, çevrim içi çocuk müstehcenliği ve taciziyle mücadelede önemli bir adım atıldı. Toplamda 18 şüpheli gözaltına alındı ve operasyonlar sonucunda önemli miktarda dijital materyale el konuldu.

A W148255 01

Suç Tespit Edildi

Operasyonlar sırasında, şüphelilerin çocukların müstehcen içerikli görüntülerini para karşılığında satmaya çalıştığı ve bu amaçla "Telegram" isimli mesajlaşma uygulamasını kullandığı belirlendi. Ödemelerin çeşitli kanallar aracılığıyla gerçekleştirilerek müstehcen içeriklerin satın alındığı tespit edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TİP'in Adayı İstifa Etti! Bağımsız Aday Oldu

TİP'in Adayı İstifa Etti! Bağımsız Aday Oldu