Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Kadın Manisa'da Kadınlar Çocuk Cinayetlerine: Çocukları Çuvala Sığdırmayın

Manisa'da Kadınlar Çocuk Cinayetlerine: Çocukları Çuvala Sığdırmayın

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde kadınlar, Narin Güran cinayeti sonrası çocuk istismarına karşı seslerini yükseltti ve "Çocukları Çuvala Sığdırmayın" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manisa'da Kadınlar Çocuk Cinayetlerine: Çocukları Çuvala Sığdırmayın
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan Yüzüncü Yıl Meydanı’nda bir araya gelen Manisalı kadınlar, çocuk cinayetlerine karşı tepkilerini yüksek sesle ifade etti. 

Narin Güran cinayeti sonrası harekete geçen kadınlar, yetkili kurumlara "Çocukları çuvala sığdırmayın" çağrısında bulundu.

‘Çocukların güvenliği herkesin sorumluluğu’

Eyleme, Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasına Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Emine Özge Arslan ve Ali Gök, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Bektaş Kılınç, Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Suzan Cömert Özata, Şehzadeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yasemin Gümüş ve diğer kadınlar katıldı.

Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Suzan Cömert Özata, Diyarbakır’daki cinayetlerin toplumun vicdanını derinden sarstığını belirtti. Özata, çocukların çocuk gibi yaşaması gerektiğini vurgulayarak, "Çocuklara yönelik her türlü istismar ve şiddet kesinlikle affedilemez. Çocuk hakları ve istismarları, ülkemizde giderek artan bir sorun haline gelmiştir," dedi.

‘Caydırıcı cezalar getirilmeli’

Özata, çocukların güvenliğini sağlamak için caydırıcı cezalar getirilmesi gerektiğini ifade etti. "Çocukların güvenliğini sağlamak için hepimizin sorumluluk üstlenmesi gerekiyor. Çocuk istismarlarının önüne geçmek ve çocuklarımızın güvenle yaşamasını sağlamak hepimizin görevidir," şeklinde konuştu.

Manisa Barosu, yaşanan olayların faillerinin cezalandırılması için dosyanın takipçisi olacaklarını açıkladı. Kadınlar, sivil toplum kuruluşları ve diğer toplumsal hareketlerle dayanışma içinde olacaklarını duyurdu. Özata, "Çocukların mutlu ve güvende yaşamalarını sağlamak için kararlı adımlarla ilerleyeceğiz," diyerek toplumsal bilinci artıracaklarını belirtti.

‘Yetkili kurumlara çağrı’

Kadınlar, yetkili kurumlara etkili ve kalıcı çözümler üretmeleri çağrısında bulundu. Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi, halkın hissettiği acıyı paylaştıklarını ve çocuk haklarının korunması için çalışmalara devam edeceklerini duyurdu.

"Çocuklar gülsün diye, geleceğimiz için kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz. Hep birlikte çocuklarımızın güvenliğini sağlamak adına harekete geçmeliyiz," şeklinde konuşan Özata, çocuk hakları ve güvenliği için destek çağrısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan Memur Alımı! Başvuru İçin Son 3 Gün

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan Memur Alımı! Başvuru İçin Son 3 Gün