Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Sağlık Bakanı Koca Kurban Bayramı'nın İlk Günün Bilançosunu Açıkladı!

Sağlık Bakanı Koca Kurban Bayramı'nın İlk Günün Bilançosunu Açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kurban bayramının ilk gününde ülke genelinde yaklaşık 16 bin kişinin kurban kesimi sırasında yaralandığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sağlık Bakanı Koca Kurban Bayramı'nın İlk Günün Bilançosunu Açıkladı!
KAYNAK: İHA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bayramın ilk gününde Türkiye genelinde yaklaşık 16 bin kişinin kurban kesimi sırasında yaralandığını açıkladı. Bu yaralanmaların Ankara'da bin 274, İstanbul'da 840 ve İzmir'de 416 kişi gibi yüksek sayılarda olduğunu belirtti.

KOCA’DAN UYARI: KURBAN KESİMİNDE PROFESYONEL YARDIM ALINMALI

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kurban kesimlerinin profesyonel kişiler tarafından yapılması son derece önemlidir. Aksi takdirde, başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere ülke genelinde binlerce insanın yaralanmasına sebep olmaktadır. Kurbanlarını henüz kesmemiş olan vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bayramın ilk gününden itibaren yaklaşık 16 bin kişi sağlık sorunları ile mücadele etmek zorunda kaldı" şeklinde konuştu.

SAĞLIK KURULUŞLARINA BAŞVURULAR ARTTI

Koca, yapılan açıklamada, kurban kesimi sırasında meydana gelen yaralanmalar nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvuruda bulunan kişi sayısının ciddi şekilde arttığını ifade etti. Bu durumun, yeterli önlemlerin alınmaması veya uygun olmayan koşullarda kurban kesimi yapılmasından kaynaklandığını belirtti.

İLK GÜNDE BİNLERCE KİŞİ MAĞDUR OLDU

Bayramın ilk gününde, Türkiye genelinde yaşanan bu yaralanmaların detaylarına göre, başkent Ankara’da bin 274, İstanbul’da 840 ve İzmir’de 416 kişinin yaralanma nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvurduğu belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da Sahil Güvenliği Ekipleri Kurban Bayramı Tatilinde Alarmda

Hatay'da Sahil Güvenliği Ekipleri Kurban Bayramı Tatilinde Alarmda