Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş O fenomenler de zengin hayatlarına veda mı edecek?

O fenomenler de zengin hayatlarına veda mı edecek?

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu (VDK), sosyal medya fenomenlerine yönelik olarak son yılların en kapsamlı denetimini başlattı. Bu çerçevede, fenomenlerin internet satış gelirleri, vergi kayıtları ve banka hesapları detaylı bir şekilde incelenecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
O fenomenler de zengin hayatlarına veda mı edecek?
KAYNAK: Haber Merkezi

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Dilan Polat ve Engin Polat soruşturması çerçevesinde ortaya çıkan tabloyu değerlendirerek inceleme kapsamını genişletti. Polat çiftine yönelik başlatılan inceleme, daha geniş bir suç tablosunu ortaya çıkardı.

MASAK'ın fenomen olarak bilinen kişilerin yanı sıra internet veya sosyal medya üzerinden ticaret yapan ve gelir elde eden isimlere odaklanma kararı aldığı bildirildi. İnceleme sürecinin kademeli olarak devam ettiği ve aşama aşama tüm hesapların ve isimlerin detaylı bir şekilde gözden geçirileceği belirtildi.

Aynı zamanda Vergi Denetim Kurulu (VDK) da sosyal medya fenomenleri olarak adlandırılan kişileri vergi kaçağı yönünden incelemeye başladı. Polat ailesine yönelik yapılan kara para aklama ve vergi kaçırma soruşturması sırasında vergi yönünden ciddi bir durumun ortaya çıktığı ifade edildi. İnternet üzerinden ticaret yapanların tamamının kademeli olarak inceleneceği ve VDK'nın bu kişilerin banka kayıtları, kredi kartı harcamaları, kredi kartı gelirleri gibi bir dizi başlıkta incelemesini sürdürdüğü bildirildi. Polat ailesinin internet alışveriş siteleri ve dijital ödeme sistemleri üzerinden elde ettiği geliri nakde çevirerek şirketleri arasında dolaştırdığı belirtilirken, Vergi Denetim Kurulu'nun uzun zamandır bu tür yöntemleri bildiği ve bu sistemleri açığa çıkarma konusunda denetim mekanizmalarına sahip olduğu vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kadınlar Konyaaltı’nda buluşacak

Kadınlar Konyaaltı’nda buluşacak