Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Milli İstihbarat Teşkilatı Süleymaniye'de Nokta Operasyon Gerçekleştirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı Süleymaniye'de Nokta Operasyon Gerçekleştirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK'nın Süleymaniye Kelar sorumlusu Hüsnü Kümek'i etkisiz hale getirdi. Kümek'in örgüte yönelik faaliyetleri ve geçmişi detaylıca incelendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milli İstihbarat Teşkilatı Süleymaniye'de Nokta Operasyon Gerçekleştirdi
KAYNAK: İHA

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın Süleymaniye Kelar sorumlusu olarak bilinen "Şevger Azad Aras" kod adlı Hüsnü Kümek'i Irak'ın Süleymaniye şehrinde gerçekleştirdiği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı Süleymaniye'de Nokta Operasyon Gerçekleştirdi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, eski PKK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık ve Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan'ın kurye ve korumalığını yapmış olan Hüsnü Kümek'in Süleymaniye'de gizli faaliyetlerde bulunduğu belirlendi. Kümek'in PKK'nın istihbarat birimlerinden NLP'de özel görevler üstlendiği ve örgüt için istihbarat topladığı, bölge halkını Türkiye aleyhinde örgütlediği öğrenildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı Süleymaniye'de Nokta Operasyon Gerçekleştirdi-2

MİT, Süleymaniye'deki saha ajanlarının çalışmaları sonucunda Kümek'in saklandığı yeri tespit etti. Bu istihbaratın ardından teröristin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Uygun koşulların oluşmasıyla birlikte MİT'in düzenlediği operasyonla Hüsnü Kümek etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı Süleymaniye'de Nokta Operasyon Gerçekleştirdi-3

Terörist Hüsnü Kümek'in Geçmişi

1999 yılında PKK'ya katılan "Şevger Azad Aras" kod adlı terörist Hüsnü Kümek, 2002-2003 yılları arasında "Abbas" kod adlı Duran Kalkan'ın basın faaliyetlerinden sorumlu olarak görev aldı. Daha sonra örgütün lojistik alanında çalıştı ve 2012 yılında NLP bünyesinde görevlendirildi. Suriye'nin kuzeyinde sorumlu düzeyde görev yaptı ve bir dönem Cemil Bayık'ın özel korumalığını üstlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti Muratpaşa Adayı Turgut Bucak Adaylıktan Çekildi

İYİ Parti Muratpaşa Adayı Turgut Bucak Adaylıktan Çekildi