Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Kocaeli'de mezuniyet töreninde kıyafet skandalı!

Kocaeli'de mezuniyet töreninde kıyafet skandalı!

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nin mezuniyet töreninde, kıyafet yönetmeliğine uymadığı gerekçesiyle bazı kız öğrenciler törene alınmadı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde yaşanan kıyafet tartışması dikkat çekti. Kirazpınar Mahallesi'nde bulunan lisede, okul yönetimi tarafından öğrenciler için bahçede mezuniyet töreni planlandı.

Tören öncesi, okulun oluşturduğu 'Mezuniyet Komisyonu' tarafından velilere, öğrencilerin törene katılımıyla ilgili olarak bir 'Veli İzin Onay Formu' gönderildi.

Liselilere Kıyafet Engeli

Formda, milli ve manevi değerlere uygun olmayan, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı kıyafetlerin törene alınmayacağı belirtiliyordu. Yırtık veya delikli kıyafetler, şeffaf kıyafetler, vücut hatlarını belli eden şort ve taytlar, diz üstü etek, kısa pantolon, kolsuz gömlek ve tişört gibi kıyafetlerin giyilemeyeceği; siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka ve çanta gibi materyallerin kullanılamayacağı ifade edildi. Bu formun veliler tarafından imzalanması istendi.

Kocaeli'de mezuniyet töreninde kıyafet skandalı!

Tören Öncesi Gerilim

Okul yönetimi, kurallara uymayan öğrencilere kapıları kapattı. Bu durum, veliler ve öğrenciler arasında büyük bir tepkiye yol açtı.

Jandarma Müdahale Etti

Veliler ve okul yönetimi arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü. Olayın ihbar edilmesi üzerine okula jandarma ekipleri sevk edildi. Gerginlik devam ederken, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan okula gelerek durumu yatıştırmaya çalıştı. Doğan, veliler ve öğrencilerle görüşerek tüm öğrencilerin törene katılmasına izin verdi.

Valilik Soruşturma Başlattı

Yaşanan bu olayın ardından Kocaeli Valiliği devreye girerek konuyla ilgili soruşturma başlattı. Valilik, mezuniyet töreninde meydana gelen olaylarla ilgili olarak iki eğitim müfettişinin görevlendirildiğini ve konunun tüm yönleriyle incelendiğini duyurdu.

Kocaeli'de mezuniyet töreninde kıyafet skandalı!

Eğitim Sen tepki verdi

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen mezuniyet törenlerine ilişkin genelgeye bağlı olarak Kocaeli’nin Gebze ilçesi Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde kıyafetleri gerekçe gösterilerek öğrencilerin mezuniyet törenine alınmaması iktidarın ırkçı, cinsiyetçi, gerici bir anlayış ile eğitimi ve toplumu dizayn etme çabasının bir sonucudur. Toplumsal cinsiyet rollerinin, iktidarın politikaları aracılığıyla sistemli bir şekilde inşa edildiği ülkemizde, eğitim sistemi de bu eşitsizliklerin sürdürülmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Cinsiyet eşitsizliğine dayalı eğitim politikaları ile toplumsal cinsiyet eşitsizliği, siyasi iktidarın muhafazakâr ve gerici cinsiyet anlayışıyla birlikte giderek derinleşmektedir. Bu süreci besleyen ve büyüten en büyük olgu; iktidarın kız çocuklarının ve kadınların haklarına, yaşamlarına, bedenlerine dönük müdahalelerle makbul kadınlık sınırlarını inşa etme anlayışı ile toplumsal cinsiyet rollerini meşrulaştıran politikalarıdır. Cinsiyet eşitsizliğini meşrulaştıran politika ve uygulamalara karşı, eşitlik ve özgürlük mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz!' ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aksu’da Depoda Çıkan Yangın Eve Sıçradı: Depo Kullanılamaz Hale Geldi

Aksu’da Depoda Çıkan Yangın Eve Sıçradı: Depo Kullanılamaz Hale Geldi