Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş "İsrail Ordusu BM Aracına Saldırdı": 4 Kişi Yaralandı

"İsrail Ordusu BM Aracına Saldırdı": 4 Kişi Yaralandı

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki sınır kasabası Rmeish köyü yakınlarında UNIFIL gözlemcilerini taşıyan bir araca saldırı düzenledi. Olayda 4 kişi yaralandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
"İsrail Ordusu BM Aracına Saldırdı": 4 Kişi Yaralandı
KAYNAK: İHA

İngiliz haber ajansı Reuters'ın bildirdiğine göre, İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki sınır kasabası Rmeish köyü yakınlarında Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) gözlemcilerini taşıyan bir araca saldırdı ve 4 kişi yaralandı. UNIFIL, saldırının sorumlusunun belirlenmesi için soruşturma başlatırken, İsrail ordusu ise BM aracını hedef almadıklarını iddia etti.

İsrail-Lübnan Sınırında Gerilim Artıyor

İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Rmeish köyü yakınlarında UNIFIL gözlemcilerini taşıyan bir araca düzenlediği saldırıyla tansiyon yükseldi. Reuters'ın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre, saldırıda araçta bulunan 3 teknik gözlemci ve 1 Lübnanlı tercüman yaralandı.

UNIFIL tarafından yapılan açıklamada, saldırının Mavi Hat olarak bilinen Lübnan-İsrail sınırında görevli teknik gözlemcilere yapıldığı doğrulandı ancak saldırının faillerinin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı. Açıklamada, gözlemcilerin devriye sırasında top mermisi patlaması sonucu yaralandığı ve bu saldırının kabul edilemez olduğu vurgulandı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, İsrail kuvvetlerinin UNIFIL'e ait araca saldırı düzenlemediği belirtildi.

Gerilimde Yükseliş: İsrail'in Hizbullah'a Saldırıları Devam Ediyor

İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Rmeish köyü yakınlarında UNIFIL gözlemcilerini taşıyan araca düzenlediği saldırı, bölgedeki gerilimi artırdı. Son aylarda İsrail, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait noktalara yönelik saldırılar gerçekleştiriyor. Bu saldırılarda, aralarında çocuklar, sağlık görevlileri ve gazetecilerin de bulunduğu 50 civarında sivil hayatını kaybetmişti. İsrail ayrıca UNIFIL'i ve Lübnan ordusunu da hedef almıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'in Son 24 Saatte Gazze Şeridi'ne Yaptığı Saldırılarda 82 Filistinli *ldü

İsrail'in Son 24 Saatte Gazze Şeridi'ne Yaptığı Saldırılarda 82 Filistinli *ldü