Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş İçişleri Bakanlığı’ndan Dev Uy*şturucu Operasyonu: 'Narkoçelik-25'

İçişleri Bakanlığı’ndan Dev Uy*şturucu Operasyonu: 'Narkoçelik-25'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıkladığı "Narkoçelik-25" operasyonu kapsamında, 45 ilde düzenlenen baskınlarda büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi ve yüzlerce şüpheli yakalandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İçişleri Bakanlığı’ndan Dev Uy*şturucu Operasyonu: 'Narkoçelik-25'
KAYNAK: İHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 45 ilde Emniyet ve Jandarma ekiplerince gerçekleştirilen "Narkoçelik-25" operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya, uyuşturucu tacirlerinin yerel suç örgütlerine, uyuşturucu madde imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 538 kilogram uyuşturucu madde, 2 milyon 30 bin 500 adet kök kenevir ve kök skunk ile 188 bin adet uyuşturucu hapın ele geçirildiğini belirtti. Toplamda 320 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını duyurdu.

Sosyal Medyadan Açıklama

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonun detaylarını kamuoyuyla paylaştı. "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında operasyonlarımız artarak devam edecek," dedi.

Operasyonun Kapsamı ve Katılım

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarınca yürütülen operasyona 765 ekip ve 1.910 personel katıldı. Operasyona 9 hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeği de destek verdi. Operasyonlar İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Sivas, İzmir, Denizli, Konya, Şanlıurfa, Antalya, Malatya, Mersin, Bursa, Samsun, Afyonkarahisar, Balıkesir, Sakarya, Tekirdağ, Kayseri, Burdur, Manisa, Batman, Çorum, Isparta, Hatay, Kahramanmaraş, Düzce, Giresun, Kütahya, Osmaniye, Siirt, Yozgat, Eskişehir, Mardin, Muğla, Adıyaman, Bitlis, Bolu, Kırıkkale, Kilis, Hakkâri, Rize, Yalova, Ağrı ve Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

Bölgelere Göre Ele Geçirilen Maddeler ve Yakalanan Şüpheliler

  • Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ve Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda; 240 kg eroin ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.

  • Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda; 1 milyon 720 bin 500 adet kök kenevir, 310 bin adet kök skunk ve 64 kg kubar esrar ele geçirildi.
  • Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda; 57,5 kg skunk ele geçirildi ve 4 sokak satıcısı yakalandı.
  • İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda; 53,5 kg metamfetamin ele geçirildi ve 73 sokak satıcısı yakalandı.
  • Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda; 28,5 kg metamfetamin ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.
  • Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda; 21 kg esrar, 21 kg eroin ve 13 kg metamfetamin ele geçirildi ve 1 zehir taciri yakalandı.
  • İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda; 19 kg skunk ele geçirildi ve 3 zehir taciri yakalandı.
  • Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda; 15 kg skunk, 124 bin 822 adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve 7 sokak satıcısı yakalandı.
  • Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda; 40 bin 558 adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı.
  • Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda; 22 bin 828 adet uyuşturucu hap ele geçirildi ve 2 zehir taciri yakalandı.

Kahraman Güvenlik Güçlerini Tebrik etti

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polis, jandarma ve gümrük muhafaza ekiplerini tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hasret Gültekin kimdir? Hasret Gültekin neden öldü?

Hasret Gültekin kimdir? Hasret Gültekin neden öldü?