Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Hrant Dink’in 15 sanıklı dava dosyası mütalaa için savcılığa gönderildi

Hrant Dink’in 15 sanıklı dava dosyası mütalaa için savcılığa gönderildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin olarak kamu görevlilerinin yargılandığı dava, Yargıtay'ın 15 sanık hakkında verdiği kısmi bozma kararının ardından yeniden görüldü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hrant Dink’in 15 sanıklı dava dosyası mütalaa için savcılığa gönderildi
KAYNAK: İHA

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin olarak kamu görevlilerinin yargılandığı dava, Yargıtay'ın 15 sanık hakkında verdiği kısmi bozma kararının ardından yeniden görüldü. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmada, 7'si tutuklu 7'si tutuksuz toplam 14 sanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Mahkemede sanık avukatları ve Dink ailesinin avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanıklardan Hasan Durmuşoğlu, "O dönemde kaçma imkanım varken kaçmadım, saklanmadım ama haksız yere 2 buçuk yıldır tutukluyum. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum" ifadelerini kullandı. Diğer bir sanık olan Oğuz Karakaya ise savunmasında, Ogün Samast'ın şaibeli beyanları üzerine yapılan soruşturmayı dile getirdi.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Gazi Günay, Hasan Durmuşoğlu, Muharrem Demirkale, Okan Şimşek, Osman Gülbel, Veysel Şahin ve Yavuz Karakaya'nın suçlamaların niteliği ve mevcut delilleri göz önünde bulundurarak tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Ayrıca, dava dosyasının mütalaasının hazırlanması için Cumhuriyet Savcısı'na gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Korkunç kaza: Kamyonla çarpışan otomobil yok oldu!

Korkunç kaza: Kamyonla çarpışan otomobil yok oldu!