Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Hedefteki öğretmene ilk destek EğitimSen'den geldi

Hedefteki öğretmene ilk destek EğitimSen'den geldi

Antalya'da Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamalarında yaptığı konuşmayla büyük alkış alan öğretmen Emine Karakaş, hedef gösterilip siyaset yapmakla suçlanırken başlatılan soruşturma ve gözaltına ilk tepki EğitimSen Antalya'dan geldi

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde konuşma yapan öğretmen Emine Karakaş hakkında halkı kin ve nefrete sürükleme suçlamasıyla başlatılan soruşturma ve gözaltına tepki gösterdi.

Meslektaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz!

Başkan Sönmez,

“Bir öğretmenin Cumhuriyetin 100. yıl kutlamasında yaptığı konuşmasından ve gelecekle ilgili duyduğu kaygılarından dolayı gözaltına alınmış olması düşündürücüdür. Öğretmen derslerinde ve öğrencilere yaptığı her konuşmada gençlerin ve ülkenin geleceğini düşünerek düşüncelerini aktarır. Ne yazık ki konuşmayan, itaat eden öğretmenler olmamız isteniyor. Her öğretmen velilerine, öğrencilerine ve ülkesine karşı sorumludur. İktidardan nemalanan kişilerin sosyal medyada linç etmesinden sonra gözaltı kararı ve emniyetin gözaltı açıklaması alışılmışın dışında bir tutumdur. Yapılan konuşma düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmelidir. Meslektaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz”

Antalya'da Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamalarında yaptığı konuşmayla büyük alkış alan öğretmen, hedef gösterilip siyaset yapmakla suçlanmıştı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, öğretmen hakkında işlem yapıldığını duyurmuştu. Soruşturma ve gözaltına tepki yağdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya için Kırmızı Uyarı: Yarın Kimse Sokağa Çıkmasın!

Antalya için Kırmızı Uyarı: Yarın Kimse Sokağa Çıkmasın!