Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Havalimanında Lübnanlı yolcuya dolar operasyonu

Havalimanında Lübnanlı yolcuya dolar operasyonu

İstanbul'daki uluslararası havalimanlarından birinde düzenlenen operasyonda, Beyrut'tan kalkan bir uçaktaki 2 yolcu, sahte oldukları değerlendirilen 580 bin Amerikan doları ile birlikte gözaltına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Havalimanında Lübnanlı yolcuya dolar operasyonu
KAYNAK: İHA

İstanbul'daki uluslararası havalimanlarından birinde düzenlenen operasyonda, Beyrut'tan kalkan bir uçaktaki 2 yolcu, sahte oldukları değerlendirilen 580 bin Amerikan doları ile birlikte gözaltına alındı. Operasyon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Asya merkezli bir havayolu şirketine ait tarifeli bir uçakla Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan İstanbul'a gelen 2 yolcu, Sabiha Gökçen Havalimanı'na indikten sonra polis tarafından takibe alındı. Şüpheli davranışlar sergileyen bu kişiler, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, Lübnan uyruklu 28 yaşındaki Omar Z. ve 22 yaşındaki Jouheır I.'nin vücutlarına sarılı halde 580 bin Amerikan doları tutarında sahte para bulundu. Ayrıca, şüphelilerin bavullarında para sayma makinesi ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Şüpheliler, Kaçakçılık ve Mali Şube polisleri tarafından detaylı bir araştırmaya tabi tutuldu. Sahte olduğu belirlenen dövizlere el konulurken, zanlılar sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlılar hakkında "Parada Sahtecilik" ve "Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçlarından işlem başlatıldı.

Operasyonun, Türkiye'deki muhtemel bağlantılarını araştıran polis, bu olayın bugüne kadar Türkiye'deki havalimanlarında düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen en büyük sahte para miktarı olduğunu açıkladı. Sorguların ardından her iki zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ayrıca, Lübnanlı şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonun kamera kayıtları da soruşturma dosyasına eklendi.

l-2

l4

l5

l3

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ogün Samast'ın cezaevindeki kriz anları

Ogün Samast'ın cezaevindeki kriz anları